ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας


Ελένη Τσούτση

11 Φεβρουαρίου 2021

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας

Το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ο καθαρισμός του προσώπου και βέβαια η ενυδάτωση. Η τεμπελιά δεν έχει θέση σε ένα τέτοιο ζήτημα αφού η σωστή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας, μπορεί σταδιακά να σας εξασφαλίσει άριστα αποτελέσματα. Σκεφτείτε για παράδειγμα κάποια εποχή που την είχατε αμελήσει.  

Κανόνας πρώτος

Επιλέξτε τα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ σύμφωνα με την επιδερμίδα σας. Τα μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης είναι καλά και πρακτικά για το ταξιδιωτικό νεσεσέρ σας ή για ένα βράδυ που ξενυχτήσατε και δεν έχετε κουράγιο για ντεμακιγιάζ. Μην το παρακάνετε με τη χρήση τους γιατί αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

Κανόνας δεύτερος

Αυτό που κάνω τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι ένα καλό καθαρισμό, τόνωση και στη συνέχεια ενυδάτωση της επιδερμίδας μου με κινήσεις μασάζ. Ο σχολιαστικός καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικός γιατί αφαιρεί τους ρύπους, τη λιπαρότητα και ισορροπεί την επιδερμίδα χαρίζοντας της λάμψη. Εάν το προϊόν σας είναι σε μορφή γαλακτώματος χρησιμοποιήστε δίσκους ντεμακιγιάζ και κάντε κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού. Εάν πάλι το προϊόντα σας είναι αφρός ή τζελ τότε κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ με κατεύθυνση ελαφρώς προς τα πάνω.

jenny.gr

Tip: Μην ξεχνάτε το λαιμό, τους λοβούς των αυτιών και το πηγούνι.  

Κανόνας τρίτος

 Χρησιμοποιήστε τώρα την τονωτική σας λοσιόν. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από το προϊόν καθαρισμού και θα καθαρίσει εντελώς το τοπίο από λιπαρότητα και ρύπους.

Tip: Αντί για τονωτική λοσιόν, δοκιμάστε κάποιες φορές να χρησιμοποιήσετε τα σπρέι με το ιαματικό νερό. Προσφέρουν φρεσκάδα κι ενυδάτωση.  

Σημαντικές συμβουλές:

#1. Όταν το προϊόν είναι αφρώδες, χρειάζεται να ξεπλύνετε με νερό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό.

#2. Προσπαθήστε να μην κοιμάστε ποτέ με το make up.

#3. Για να αποφύγετε τις αλλεργίες, για το ντεμακιγιάζ των ματιών σας θα χρησιμοποιήσετε μόνο ειδικά προϊόντα. Προσοχή, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη και θέλει απαλή μεταχείριση.

#4. Εάν έχετε κάνει μακιγιάζ με αδιάβροχα προϊόντα, τότε το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνει με ειδικά προϊόντα, (ειδικά για την περίπτωση της μάσκαρα).

#5. Σε περίπτωση που κατά καιρούς εμφανίζετε ακμή, η διαδικασία του καθαρισμού είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί απομακρύνει τα βακτήρια.

#6. Δύο φορές την εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνετε χρήση ενός απελπιστικού προϊόντος scrub σε καθαρή επιδερμίδα. Η καλύτερη ώρα είναι το βράδυ.

#7. Μερικές τονωτικές λοσιόν έχουν extra απολεπιστικές ιδιότητες. Αυτές πρέπει να ξέρετε ότι ανανεώνουν ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα για αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και χαρίζουν φωτεινή όψη. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη αφού συμβουλευτείτε την αισθητικό ή τον/την δερματολόγο σας. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.