ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tips για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες στο λαιμό


Ελένη Τσούτση

25 Μαρτίου 2021

Tips για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες στο λαιμό
Tips για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες στο λαιμό

Γιατί οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ; Είναι θέμα έλλειψης χρόνου; Ίσως απλά δεν γνωρίζουν ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ - που είναι προέκταση του προσώπου μας - είναι τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την πραγματική μας ηλικία.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, θα πρέπει να εφαρμόζονται και στο λαιμό και ντεκολτέ είτε είναι το καθαριστικό μας, η τονωτική λοσιόν, η μάσκα είτε η ενυδατική μας κρέμα.

Βέβαια στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές ενυδατικές κρέμες για την περιοχή του λαιμού και ντεκολτέ που παράλληλα προσφέρουν σύσφιξη και αντιρυτιδική δράση.  

jenny.gr

Όμως δεν τελειώνουμε εδώ. Μπορείτε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να εφαρμόσετε ειδικές ασκήσεις για το λαιμό που βελτιώνουν την όψη του:

Η σωστή στάση του σώματος μας είναι σημαντική, το καμπούριασμα χαλαρώνει τους μύες του λαιμού, με αποτέλεσμα να χάνει την σφριγηλότητα του.

Καθίστε σε μια καρέκλα, με την πλάτη ίσια και γυρίστε το κεφάλι προς τα δεξιά – επαναφέρετε – και αριστερά. Κάντε αυτή την άσκηση 5 φορές από την κάθε πλευρά. Συνεχίστε με περιστροφές του κεφαλιού προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, 5 φορές από την κάθε πλευρά.

Έπειτα, γείρετε το κεφάλι προς τα πίσω και κοιτώντας ψηλά, με κλειστό το στόμα, προσποιηθείτε ότι μασάτε κάτι, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους μυς του λαιμού και είναι πολύ ευεργετική.

Στην ίδια στάση, ανοίξτε το στόμα, βγάλτε τη γλώσσα έξω και πιέστε την άκρη της προς τα κάτω, για μερικά δευτερόλεπτα.

Τελευταία άσκηση, στην ίδια πάντα στάση. Πιέστε το σαγόνι σας προς τα πάνω για 3-5 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε. Κάντε αυτή την άσκηση 5 φορές.

Δείτε ακόμη:

https://www.youtube.com/watch?v=7Z4WgeARuGs

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.