ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αν έχετε ακμή ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε έλαια


Ελένη Τσούτση

22 Αυγούστου 2021

Αν έχετε ακμή ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε έλαια
Αν έχετε ακμή ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε έλαια

Αν το δέρμα σας έχει την τάση να εμφανίζει σπυράκια ή ταλαιπωρείστε από ακμή, κατά πάσα πιθανότητα ένα λαδάκι για το πρόσωπο είναι το τελευταίο που θα θέλατε να έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα σας.

Μαντεύουμε πως διαθέτετε άπειρα προϊόντα, που υπόσχονται πως θα κρατήσουν μακριά σας, τη λιπαρότητα και θα ξεράνουν τα σπυράκια και τα χρησιμοποιείτε σχολαστικά, χωρίς να βλέπετε πάντα τα αποτελέσματα που θα θέλατε.

Η νέα τάση στον χώρο του skincare όμως λέει πως ίσως αυτό να είναι το λάθος που κάνετε – το γεγονός πως αποφεύγετε τα έλαια στην περιποίηση του δέρματός σας. Θα μας πείτε, «οι τάσεις έρχονται και φεύγουν», αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι αποτελεσματικές.

Σκεφτείτε για παράδειγμα όλες τις τάσεις που ήρθαν από την Κορέα και έμειναν (βλ. sheet masks και layering προϊόντων), ακριβώς επειδή είχαν αποτέλεσμα. Ίσως ο καθαρισμός της λιπαρής επιδερμίδας με λάδια να είναι το επόμενο trend που θα αγαπήσουμε.

Μπορεί να ακούγετε τρελό, αλλά δεν είναι: το OCM (Oil Cleansing Method) στηρίζεται στην λογική ότι αν το δέρμα είναι βαθιά ενυδατωμένο, παράγει λιγότερο σμήγμα, άρα είναι λιγότερο λιπαρό και κατ’ επέκταση δεν φράζουν οι πόροι και δεν εμφανίζονται τόσο συχνά σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι το είδος του ελαίου που θα επιλέξετε, αφού δεν είναι όλα κατάλληλα. Θέλετε εκείνα που φράσσουν λιγότερο τους πόρους και ταυτόχρονα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα, το καστορέλαιο ή το tea tree oil.

Πώς λειτουργεί; Αφού αφαιρέσετε το makeup από το πρόσωπό σας, κάνετε μασάζ με το λαδάκι και έπειτα με μία βρεγμένη (απαραιτήτως καθαρή) πετσέτα, απομακρύνετε την έξτρα ποσότητα.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.