ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα 5 skincare συστατικά που αναζητάμε περισσότερο στο google


Ελένη Τσούτση

13 Σεπτεμβρίου 2021

Τα 5 skincare συστατικά που αναζητάμε περισσότερο στο google
Τα skincare συστατικά που αναζητούν περισσότερο στο google

Η περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να φάινεται απλή υπόθεση αλλά δεν είναι. Πριν καταλήξετε στα beauty προϊόντα που εφαρμόζετε στο δέρμα σας καλό είναι να γνωρίζετε τις ανάγκες σας.

Το google είναι η αγαπημένη μας μηχανή αναζήτησης και μας βοηθάει να τα μαθαίνουμε όλα. Με μια απλή έρευνα λοιπόν ανακαλύψαμε τα κορυφαία skincare συστατικά που ψάχνουν οι γυναίκες για να χαρίσουν στο δέρμα τους λάμψη και ζωντάνια!

Είστε έτοιμες να τα μάθετε;

 

1. Retinol

Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλάβη των ελεύθερων ριζών, μειώνει την ακμή, προάγει την ανανέωση των κυττάρων, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ενώ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Οι experts συνιστούν την εισαγωγή της ρετινόλης στη ρουτίνα αργά για να ενισχύσετε την ανοχή του δέρματος σε αυτήν.

2. Polyhydroxy acids 

Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, τα πολυϋδροξυ οξέα (PHAs) είναι ένας τύπος υδροξυοξέων, όπως και τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) και τα βήτα-υδροξυοξέα (BHAs). Βοηθούν σημαντικά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων ενώ, μειώνουν την υπερχρωματισμό και αντιστρέφουν τις βλάβες του ήλιου και δημιουργούν μια ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. 

jenny.gr

3. Hyaluronic Acid

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία στο σώμα μας που συμφωνεί με σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος.  Μπορείτε να συμπεριλάβετε ορούς υαλουρονικού οξέος και ενυδατικές κρέμες στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας καλύτερα τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες. 

4. Niacinamide

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3. Βοηθάει στη μείωση της γήρανσης και του υπερχρωματισμού. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό ενάντια στην ακμή. Μπορείτε να το βρείτε σε ορούς, καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες και μάσκες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι skincare experts συνιστούν να επιλέξετε προϊόντα που έχουν χαμηλή συγκέντρωση.

jenny.gr

5. Vitamin C

Είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων, επιδιορθώνει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, μειώνει την υπερχρωματισμό και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος. Η βιταμίνη C βρίσκεται συνήθως σε καθαριστικά, ορούς, ενυδατικές κρέμες, αντηλιακά και μάσκες. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.