ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

AHA: Τι είναι και πώς βοηθούν το δέρμα μας


Ελένη Τσούτση

26 Σεπτεμβρίου 2021

AHA: Τι είναι και πώς βοηθούν το δέρμα μας
AHA: Τι είναι και πως βοηθούν το δέρμα μας

Το άλφα-υδροξύ οξύ (ΑΗΑ) είναι μια κοινή πρόσθετη ύλη για πολυάριθμα προϊόντα περιποίησης δέρματος, συμπεριλαμβανομένων μάσκες, καθαριστικά, κρέμες και αντιγηραντικές θεραπείες. Προέρχεται από φρούτα και γαλακτοκομικά σάκχαρα και έχει χρησιμοποιηθεί εδώ χιλιάδες χρόνια, ως ένα προϊόν ανανέωσης του δέρματος.

Ποια είναι τα «μαγικά» οφέλη του;

1. Βελτίωση της μελάγχρωσης του δέρματος.

Η μελάγχρωση του δέρματος (μία ανομοιόμορφη παραγωγή και διανομή της μελανίνης) μπορεί να είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι της ηλικίας. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν του δέρματος, όπως μια κρέμα ή ένα  καθαριστικό που περιέχει άλφα-υδροξύ οξύ, μπορείτε να εξομαλύνετε τη μελάγχρωση του δέρματος. Το άλφα-υδροξύ οξύ κάνει απολέπιση, με αποτέλεσμα να φέρνει στην επιφάνεια ένα ομαλότερο και πιο ομοιόμορφα χρωματισμένο στρώμα δέρματος.

2. Μειωμένη εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Ενώ, οι βαθιές ρυτίδες είναι πεισματάρες και μάλλον δεν θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί, οι λεπτές γραμμές και οι μικρές ρυτίδες μπορούν να διαγραφούν με τη χρήση ενός διαλύματος άλφα-υδροξύ οξύ. Το προϊόν αυτό αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Επίσης, το άλφα-υδροξύ οξύ απομακρύνει τα νεκρά του δέρματος, κάνοντας τις ρυτίδες να φαίνονται λιγότερο έντονες.

3. Απολέπιση.

Το ξηρό δέρμα μπορεί να φαίνεται θαμπό και να σας μεγαλώνει ηλικιακά. Το άλφα-υδροξύ οξύ διασπά τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος και βοηθάει στο να γίνει πιο λαμπερό. Καθώς, λοιπόν το ξηρό δέρμα φεύγει μακριά, ένα νεανικό και πιο υγιές παίρνει τη θέση του.

jenny.gr

4. Αυξημένη απορρόφηση του αντηλιακού.

Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή έχετε ευαισθησία στον ήλιο, οι τακτικές θεραπείες με άλφα-υδροξυ μπορεί να βοηθήσουν  στη προστασία του δέρματος σας. Το άλφα-υδροξυ μπορεί να επιτρέψει στα αντηλιακά να διεισδύσουν πιο βαθιά,  με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο και να προστατεύουν πιο διεξοδικά.

5. Βελτιωμένη εμφάνιση του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρμα.

Ένα κατεστραμμένο  από τον ήλιο δέρμα μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αν χρησιμοποιείται αντηλιακό. Θεραπείες με άλφα-υδροξύ οξύ μπορεί να βοηθήσουν,  στην αποκατάσταση των ζημιών από τον ήλιο. Το αποτέλεσμα θα  είναι μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Extra tips:

Οι θεραπείες του δέρματος  με άλφα-υδρόξυ οξύ είναι πιο αποτελεσματικές,  όταν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση. Επίσης, τα προϊόντα με άλφα-υδρόξυ οξύ πρέπει να χρησιμοποιούνται, όπως αναγράφεται στη συσκευασία και τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να παρακολουθούν για ερεθισμό και να τα χρησιμοποιούν λιγότερο συχνά, εάν είναι απαραίτητο.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.