ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Απαλλαχτείτε από τα μαύρα στίγματα με αυτή την DIY λοσιόν


Ελένη Τσούτση

16 Ιανουαρίου 2022

Beauté την Κυριακή: Απαλλαχτείτε από τα μαύρα στίγματα με αυτή την DIY λοσιόν
Pexels
Ήρθε η ώρα για το κυριακάτικο beauté!

Τα μαύρα στίγματα γίνονται πολύ ενοχλητικά και συνήθως «χαλάνε» το πώς στρώνει το αγαπημένο μας foundation. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μια λοσιόν που το κύριο συστατικό της το έχουμε όλοι μας στο σπίτι και δεν είναι άλλο από τον χυμό λεμονιού και φυσικά νερό.

Εκτέλεση:

Αναμείξτε τα δυο υλικά σε ίσες ποσότητες, πρώτα μετρήστε το χυμό λεμονιού και μετά προσθέστε το νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 3-4 μέρες και να το φυλάξετε σε δροσερό μέρος. Μπορείτε να το εφαρμόζετε κάθε βράδυ, μετά τον καθιερωμένο καθαρισμό του προσώπου σας. Ψεκάστε τη λοσιόν ή απλώστε την με τα χέρια σε όλο το πρόσωπο και αποφύγετε τα μάτια. Αφήστε την για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο με αρκετό χλιαρό νερό. Στην συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Ο χυμός λεμονιού λόγω της οξύτητας του ξηραίνει το δέρμα, για αυτό να μην παραμελείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά.

Jenny.Gr
Pexels

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος και για αυτό είναι ιδανικό για λιπαρά και μεικτά δέρματα. Επιπλέον, απομακρύνει τους επίμονους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους ενώ προσφέρει απολέπιση και φωτίζει το δέρμα.

Είναι σημαντικό, να τονίσουμε ότι λόγω της οξύτητας του χυμού λεμονιού, η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη στον ήλιο, όποτε είναι απαραίτητο βήμα να φοράτε καθημερινά αντηλιακό. Θα προτείναμε, όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα να το αποφύγουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS