ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 Influencers άνω των 60 μοιράζονται μυστικά ομορφιάς, ενδυνάμωσης και coolness


Ελένη Τσούτση

14 Ιανουαρίου 2022

5 Influencers άνω των 60 μοιράζονται μυστικά ομορφιάς, ενδυνάμωσης και coolness
Instagram/@jandevilleneuve
Τόσο στη βιομηχανία της μόδας όσο και της ομορφιάς, η προσοχή συχνά επικεντρώνεται στη νεότητα

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών που είναι το ίδιο στιλάτες με κάθε cool fashion girl εκεί έξω. Από street style stars, μέχρι editors και υπέροχες κυρίες της διπλανής πόρτας, οι γυναίκες αυτές αφήνουν το δικό τους προσωπικό στίγμα με την αίσθηση του στιλ τους, συνδυάζοντας τα trends κάθε σεζόν, με κλασσικά, διαχρονικά μυστικά που μόνο εκείνες γνωρίζουν.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις γυναίκες άνω των 50 που μίλησαν στη Vogue και μοιράστηκαν όλα τα αγαπημένα τους beauty secrets που ακολουθούν για να μεγαλώνουν όμορφα.

Mouchette Bell

«Όταν μεγάλωνα, η ομορφιά φαινόταν να είναι όλα όσα δεν ήμουν. Ωστόσο, όταν ήμουν έφηβη, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Σήμερα, νιώθω όμορφα όταν είμαι ξεκούραστη και γεμάτη ζωντάνια, όπως μετά από ένα καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανοίξει έναν εντελώς νέο κόσμο μπροστά μου.Η γήρανση είναι γεγονός της ζωής, οπότε αν μπορούμε να το κάνουμε με θετικότητα, είναι καλό. Δεν έχω κάνει ποτέ botox ή filler. Θα μείνω με τις ρυτίδες μου, τις έχω κερδίσει. Ωστόσο, δεν πρόκειται να κρίνω άλλους ανθρώπους εάν αυτό θέλουν να κάνουν».

Η Bell λατρεύει τη φυσικότητα και επιλέγει τις περισσότερες φορές να τονίσει το πρόσωπό της με ένα έντονο χρώμα στα χείλη της και να προσθέσει λίγο ρουζ για να χαρίσει μια αίσθηση ζεστασιάς στο πρόσωπό της. Οι αγαπημένες της εταιρίες κραγιόν είναι η Chanel και η Mac. Αυτό που δεν ξεχνά ποτέ είναι να αφαιρεί το μακιγιάζ της κάθε βράδυ και έπειτα να εφαρμόζει την ενυδατική της κρέμα.

Maye Musk

«Μεγαλώνοντας, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι έπρεπε να νιώθω όμορφη. Η πρώτη φορά που κάποιος είπε ότι είμαι όμορφη ήταν όταν μετακόμισα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 48 ετών. Ήταν πιο ασυνήθιστο στη Νότια Αφρική και τον Καναδά να λες στον άλλο ότι είναι όμορφος. Ο χαρακτήρας ήταν πιο σημαντικός από την εξωτερική σου εμφάνιση. Αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα σήμερα είναι να περπατάω στο κόκκινο χαλί με ένα υπέροχο φόρεμα, με τέλεια μαλλιά και μακιγιάζ. Οι προσκλήσεις στο κόκκινο χαλί ξεκίνησαν μόλις στην ηλικία των 68 ετών».

Η μητέρα του Elon Musk λατρεύει το natural μακιγιάζ και απολαμβάνει να παρακολουθεί τις τάσεις της ομορφιάς και όποια την ελκύει να την προσαρμόζει στο δικό της στιλ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στα 73 της θέλει να παραμείνει επίκαιρη και κομψή. Τα αγαπημένα της προϊόντα είναι το concealer με το οποίο καλύπτει τις κηλίδες της, το foundation για να δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα της, το μολύβι φρυδιών για να χαρίσει ένα σχήμα στα φρύδια της, η mascara για να κάνει το βλέμμα της έντονο και δεν ξεχνά το αγαπημένο της κραγιόν Dior.

«Προσέχω πολύ την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Χρησιμοποιώ καλά προϊόντα για να πλύνω το πρόσωπό μου, κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα και βάλσαμο για τα χείλη. Χρησιμοποιώ και μάσκα προσώπου όταν έχω 20 λεπτά να χαλαρώσω. Φροντίζω τον εαυτό μου πολύ προσεκτικά, καθώς πρέπει να είμαι καλά στην υγεία μου και να έχω άφθονη ενέργεια. Ως διαιτολόγος, ακολουθώ μια ευέλικτη δίαιτα, που σημαίνει χορτοφαγία στο σπίτι και κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο όταν τρώω έξω. Όταν φροντίζω τον εαυτό μου σωματικά, βοηθάει και ψυχικά. Όταν τρώω άσχημα, στεναχωριέμαι. Η υγεία είναι το παν».

Grece Ghanem

Η fashion lover Grece αποκαλύπτει ότι γνώρισε καλύτερα τον εαυτό της όσο μεγάλωνε και απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ποια πραγματικά είναι. Πιστεύει μάλιστα ότι η αυτοπεποίθησή της πλέον είναι αυτή που ακτινοβολεί. Αν κάτι της αρέσει είναι η διαφορετικότητα που πλέον διαπιστώνει ότι είναι η μεγαλύτερη τάση.

«Η γήρανση είναι λυτρωτική και πιστεύω ότι η ομορφιά δεν εξαφανίζεται με την ηλικία».

Έχει μια πολύ απλοϊκή προσέγγιση όσον αφορά το μακιγιάζ. Τις περισσότερες φορές επιμένει σε μια απλή ρουτίνα που είναι απλά μια ελαφριά μάσκαρα και ένα lip gloss, τίποτα τρομερό. Δεν ακολουθεί καθόλου τις τάσεις ομορφιάς, έχω μάθει τι είναι καλύτερο για εκείνη και σε αυτό επενδύει.
Για την περιποίηση της επιδερμίδας της προσπαθεί να τρώει πολλά λαχανικά και φρούτα και πίνει πολύ νερό.

Προτείνει επίσης να μην ξεχνάμε να φοράμε φοράτε SPF κάθε μέρα, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα και αν παραμείνουμε στο σπίτι.

JoAni Johnson

H Johnson πιστεύει ότι όταν ήταν μικρότερη οι τάσεις ήταν πολύ διασκεδαστικές και συναρπαστικές. Τώρα είναι πιο «εύκολες» να τις δοκιμάσει κάθε γυναίκα.

«Δεν υπάρχει εκπροσώπηση μεγαλύτερων γυναικών και χωρίς εκπροσώπηση, υπάρχει περιορισμένη αποδοχή της πραγματικότητας. Συμπεριλάβετε μας, λοιπόν, στα editorials, στις πασαρέλες και στα εξώφυλλα περιοδικών. Συμπεριλάβετε άλλους και όχι μόνο σταρ του Hollywood».

H Johnson αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του skincare της που είναι ο καθημερινός καθαρισμός, η ενυδάτωση και οι μάσκες. Ακόμη, της αρέσει το περπάτημα, η απλή άσκηση και οι διατάσεις.

Jan de Villeneuve

«Η πρώτη φορά που ένιωσα όμορφα ήταν όταν ψηφίστηκα βασίλισσα του χορού στο γυμνάσιό μου το 1962, αλλά γενικά, ποτέ δεν ήθελα να επικεντρωθώ στην ιδέα ότι η ομορφιά είναι πολύ σημαντική στη ζωή μου».

Η όμορφη influencer αποκαλύπτει ότι λόγω της δουλειάς της ως μοντέλο έχει κουραστεί με το υπερβολικό μακιγιάζ και πλέον δεν προτιμά να βάφεται, παρά μόνο όταν πηγαίνει σε κάποιο party.

Η προσέγγισή της στην περιποίηση του δέρματος ήταν πάντα η ίδια. Ρίχνει κρύο νερό στο πρόσωπό της για περίπου 25 φορές κάθε πρωί και έπειτα εφαρμόζει την αγαπημένη της ενυδατική κρέμα με SPF.

«Η γήρανση είναι μια φυσική κατάσταση την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποδεχtούμε με ενθουσιασμό. Είναι υπέροχο που οι μεγαλύτερες γυναίκες αποτελούν πλέον μέρος της δημιουργικής σκηνής της μόδας, αφού αποτελούν μέρος της ζωής. Νομίζω ότι είναι καλό να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους».


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.