ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Retinol Reboot: Η επιστήμη της αντιγήρανσης σε μια ολοκληρωμένη σειρά με νέας γενιάς ρετινόλη


Ελένη Τσούτση

30 Μαρτίου 2022

Retinol Reboot: Η επιστήμη της αντιγήρανσης σε μια ολοκληρωμένη σειρά με νέας γενιάς ρετινόλη
Getty Images
Ανανεώστε την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας

Χωρίς αμφιβολία το πιο πολυσυζητημένο συστατικό στον κόσμο της ομορφιάς είναι ένα και ακούει στο όνομα: ρετινόλη. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι το συγκεκριμένο συστατικό είναι το όπλο κατά της γήρανσης και μάλιστα η δράση του είναι αποδεδειγμένη.

Αν θέλετε και εσείς να πείτε αντίο στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, τότε αξίζει να επενδύσετε σε προϊόντα με ρετινόλη και να δημιουργήσετε την ιδανική ρουτίνα αντιγήρανσης για την επιδερμίδα σας.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πιο βασικό: Τι είναι η ρετινόλη

Η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα συστατικά που έχουν την καλύτερη επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση, καθώς σε βάθος χρόνου έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών για την υποστήριξη της αντιγηραντικής της δράσης. Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α και μπορεί να διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Οι skincare experts τονίζουν ότι η χρήση ενός καλά διαμορφωμένου προϊόντος με ρετινόλη θα μειώσει σημαντικά τις καφέ κηλίδες, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, αλλά και τους έντονους πόρους. Αυτό που την κάνει τόσο μοναδική είναι η ιδιότητά της να επανεμφανίζει την απαλή υφή της επιδερμίδας, προσφέροντας ομοιόμορφη εμφάνιση.

Αναζητώντας, λοιπόν, τα ιδανικά προϊόντα που πρόκειται να εντάξω στη ρουτίνα μου, ανακάλυψα τη νέα σειρά «Retinol Reboot» της YOUTH LAB. και τα αποτελέσματα με έπεισαν ότι η ρετινόλη είναι εκείνο το μαγικό συστατικό που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της.

Η επιστημονική ομάδα της YOUTH LAB. δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά προσώπου και ματιών, που στηρίζεται σε δραστικά παράγωγα της ρετινόλης, για τη λείανση των ρυτίδων, ομοιόμορφη χρωματική χροιά, απαλότητα και ελαστικότητα. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος.

Μην ξεχνάτε ότι μία ολοκληρωμένη αντιγηραντική ρουτίνα είναι αναμφίβολα μια επένδυση. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Retinol Reboot Serum

Jenny.Gr

Πρόκειται για έναν προηγμένο ορό βιταμίνης Α, που βοηθάει στην αναδόμηση της επιδερμίδας και τη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Ακόμη, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για την καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις εξάρσεις ακμής, ενώ εξισορροπεί τα επίπεδα υγρασίας για μια πιο φωτεινή και ομοιόμορφη χροιά της επιδερμίδας, δίχως ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Έχει ανάλαφρη υφή και απορροφάται γρήγορα, δίχως να αφήνει λιπαρότητα.

Εφαρμόζετε τον ορό το βράδυ σε καθαρό και στεγνό δέρμα - από 4 σταγόνες - κάνοντας απαλό μασάζ σε πρόσωπο, χωρίς να ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ. Αρχικά, περιορίστε τη χρήση του σε 3 φορές την εβδομάδα. Όμως, σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα έως και κάθε βράδυ.

Για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, απαιτείται η μετέπειτα χρήση ενός αντηλιακού υψηλής προστασίας ή κρέμα ημέρας με δείκτη SPF, όπως το City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF 50. Μετά τη χρήση του, καλό είναι να αποφύγετε την ηλιακή έκθεση.

Retinol Reboot Night Cream

Jenny.Gr

Εδώ μιλάμε για μια δραστική φόρμουλα ταχείας δράσης, που περιέχει την ίδια τεχνολογία ρετινοεϊδών με το RETINOL REBOOT SERUM, αλλά και ενεργά συστατικά που ενθαρρύνουν την ανάπλαση και εξισορρόπηση της επιδερμίδας. Κάτι που ξεχωρίσαμε είναι η αεροστεγής συσκευασία, για να διαφυλάσσεται η δραστικότητα της σύνθεσης και τυχόν επιμόλυνση από την επαφή με τα χέρια και τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Η κρέμα νυκτός ενυδατώνει, βοηθάει στη βελτίωση του τόνου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας και ταυτόχρονα μειώνει την ερεθιστικότητα επιθετικών δραστικών που εμπεριέχονται στη σύνθεση.

Εφαρμόζετε το βράδυ στα ίδια σημεία, πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αρχικά περιορίζετε τη χρήση της σε 3 φορές την εβδομάδα ενώ σταδιακά αυξάνετε τη συχνότητα έως και κάθε βράδυ.

Retinol Reboot Eye Serum

Jenny.Gr

Το Retinol Reboot Eye Serum είναι μια φόρμουλα ταχείας δράσης σε μορφή ορού, που βασίζεται σε σταθεροποιημένο εστέρα ρετινοϊκού οξέος HPR και ενεργά συστατικά που παρέχουν 360ο αναζωογόνηση σε όλη την περιοχή των ματιών. Διαθέτει όλα όσα αναζητά κάθε γυναίκα από μία κρέμα ματιών, αφού μειώνει τις ρυτίδες, το «πόδι της χήνας», ενώ παράλληλα συσφίγγει και ενυδατώνει.

Εφαρμόζετε κάθε βράδυ επαρκή ποσότητα στην περιοχή των ματιών και πάνω στο κινητό βλέφαρο. Αν την εφαρμόσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, απλώστε στη συνέχεια μια κρέμα υψηλής αντηλιακής προστασίας που ενδείκνυται για την περιοχή των ματιών.

Jenny.Gr

Η όμορφη επιδερμίδα δεν είναι απλά θέμα DNA. «Χτίστε» τη δική σας skincare routine από το μηδέν, εμπιστευθείτε καινοτόμες σειρές, όπως η «Retinol Reboot» της YOUTH LAB., και αποκτήστε την πολυπόθητη flawless όψη στο πρόσωπό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.