ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τελικά, τα αγγούρια κάνουν πραγματικά καλό στα μάτια μας;


Ελένη Τσούτση

30 Μαρτίου 2022

Τελικά, τα αγγούρια κάνουν πραγματικά καλό στα μάτια μας;
Pexels
Όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την κλασική εικόνα μιας γυναίκας σε ένα σπα, με μαλλιά τυλιγμένα σε μια πετσέτα και με δύο φέτες αγγουριού στα μάτια

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί τα αγγούρια είναι το επιλεγμένο φρούτο (ναι, φρούτο) για την ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια; Ακόμη, έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν οι φέτες αγγουριού στα μάτια είναι πραγματικά ευεργετικές;

Σήμερα λοιπόν θα σας δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Τα αγγούρια είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό «αξεσουάρ» ομορφιάς κατά τη διάρκεια της περιποίησης του προσώπου σας και στην πραγματικότητα έχουν πολλά οφέλη καθώς έχουν ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που κάνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια λεία και απαλή.

«Η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης», αναφέρει ο δερματολόγος Brendan Camp. «Πριν από τα μεγάλα καταστήματα skincare, οι άνθρωποι με πρησμένα μάτια έφτασαν σε αυτό που ήταν εύκολα προσβάσιμο. Τα αγγούρια έχουν γίνει βασικός πυλώνας για την αντιμετώπιση του οιδήματος και του πρηξίματος επειδή είναι μια φυσική, φθηνή και εύκολη λύση».

Jenny.Gr

Τα αγγούρια βοηθούν σημαντικά στην υγεία του δέρματος. Αποτελούνται από 95% νερό, επομένως είναι εξαιρετικά ενυδατικά για το δέρμα. Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα λιγνάνων, κουκουρβιτακίνης, φλαβονοειδών, αντιοξειδωτικών και άλλων ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Λέγεται μάλιστα εκτός από τις απαλές ενυδατικές τους ιδιότητες, τα αγγούρια έχουν επίσης πυρίτιο, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι φυσικά δροσερά και δεν έχουν ερεθιστικά οξέα ή άρωμα που μπορεί να ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ακόμη, κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι τα αγγούρια καλλιεργούνται από τους ανθρώπους στην Ινδία τόσο για κλινικούς σκοπούς όσο και ως πηγή τροφής από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην ινδική παραδοσιακή ιατρική λόγω της καθαριστικής δράσης τους στο σώμα.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από το να βάλετε τα αγγούρια στα μάτια σας καθώς έχουν αντιοξειδωτικές και καθαριστικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση των χημικών τοξινών από το δέρμα. Την επόμενη φορά λοιπόν που ίσως σκεφτείτε ότι δεν θα «δουλέψουν» για τα πρηξίματα θυμηθείτε αυτό το άρθρο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS