ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι ασκήσεις face yoga για νεανικό δέρμα και λιγότερες ρυτίδες, σύμφωνα με τους experts


Ελένη Τσούτση

11 Απριλίου 2022

Οι ασκήσεις face yoga για νεανικό δέρμα και λιγότερες ρυτίδες, σύμφωνα με τους experts
Τα τελευταία χρόνια η yoga έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα είδη γυμναστικής των γυναικών. Εκτός από τα οφέλη στο σώμα όμως, υπάρχει και η face yoga που υπόσχεται να σας χαρίσει λαμπερό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Όπως γυμνάζετε το σώμα σας, έτσι και η yoga προσώπου τονώνει τις περιοχές που εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης. Απαλές πιέσεις, ασκήσεις με τη γλώσσα και φουσκώματα στα μάγουλα μπορούν να τονώσουν τους μυς του προσώπου σας και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν με την πάροδο του χρόνου.

H διαδικασία της γήρανσης δεν είναι σίγουρα ευχάριστη, γι' αυτό χρησιμοποιούμε κρέμες, ορούς και άλλα προϊόντα κατά των ρυτίδων, αλλά θέλουμε και εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης. Τι θα γινόταν λοιπόν αν υπήρχε ένας πιο εύκολος, και πιο φυσικός τρόπος για την ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας;

«Πολλοί άνθρωποι έχουν ένταση στο πρόσωπό τους και η face yoga μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτής της έντασης», αναφέρει η φυσιοθεραπεύτρια Sandra Gail Frayna στη HuffPost. «Οι ασκήσεις yoga με επίκεντρο το πρόσωπο μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα πιο σμιλεμένο δέρμα, επιτρέποντας στους μύες να χαλαρώσουν».

Jenny.Gr

Ακόμη, υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων τόνωσης του προσώπου. Κατά τη διάρκεια μιας πεντάμηνης μελέτης του Northwestern Medicine, γυναίκες μέσης ηλικίας ακολούθησαν ένα πρόγραμμα άσκησης προσώπου 30 λεπτών σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα μια νεότερη εμφάνιση, με πιο γεμάτα πάνω και κάτω μάγουλα. Οι επιστήμονες παρατήρησαν σχεδόν τριετή μείωση στην ηλικιακή εμφάνιση κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Οι skincare experts τονίζουν ότι η face yoga μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε μόλις δυο εβδομάδες.

Το δέρμα θα γίνει πιο ελαστικό και με πιο απαλή υφή. Ένα σταθερό πρόγραμμα μπορεί επίσης να τονώσει την περιοχή γύρω από τα μάτια, να ανυψώσει τα μάγουλα, να ανυψώσει τις γωνίες του στόματος και να συσφίξει τη γραμμή του σαγονιού. Και, καθώς οι μύες τονώνονται και ανασηκώνονται, το δέρμα θα σφίγγεται και θα λειαίνεται, βοηθώντας στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών.

Το μυστικό για τέλεια αποτελέσματα είναι ένα: Πάρτε το χαλαρά και να είστε συνεπείς!

To παρακάτω video θα σας δώσει το inspo που χρειάζεστε:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS