ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι είναι τα Ceramides και γιατί είναι σημαντικά για την επιδερμίδα μας;


Ελένη Τσούτση

28 Απριλίου 2022

Τι είναι τα Ceramides και γιατί είναι σημαντικά για την επιδερμίδα μας;
Τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι γυναίκες είναι πολύ καλά ενημερωμένες για τα καλλυντικά, την χρήση τους καθώς και για τα συστατικά που είναι απαραίτητα για κάθε τύπο επιδερμίδας

Υπάρχουν ορισμένα super συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του δέρματος και αν ακόμη δεν τα έχετε δοκιμάσει αυτό το άρθρο θα σας κάνει, ελπίζουμε, να αναθεωρήσετε. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα ceramides ή κηραμίδια.

Τα ceramides είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων. Στην επιφάνεια του δέρματος τα ceramides συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος της επιδερμίδας και διατηρεί την υγρασία της.

Jenny.Gr

Τι πραγματικά προσφέρουν τα ceramides;

  • Αποκαθιστούν την υγρασία του δέρματος και ενδυναμώνουν τους φυσικούς φραγμούς του κατά των επιθετικών στοιχείων.
  • Βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας κάνοντας την απαλή, λεία και σφριγηλή.
  • Έχουν άμεση σχέση με την ενυδάτωση του δέρματος και για αυτό είναι ιδανικά για δέρματα ξηρά και αφυδατωμένα.
  • Καταπραΰνουν τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα που συνήθως έχουν χαμηλό ποσοστό ceramides και βελτιώνουν την ανθεκτικότητα τους.
  • Ενεργοποιούν την φυσική ανανέωση του δέρματος και διατηρούν την ελαστικότητα τους.

Με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση σε περιβαλλοντικούς ερεθιστικούς παράγοντες, τα επίπεδα των ceramides μειώνονται. Η χρήση προϊόντων περιποίησης με ceramides μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του φραγμού αυτού. Έτσι δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε ένα από τα παρακάτω skincare προϊόντα με ceramides.

CeraVe Moisturising Cream Ενυδατική Κρέμα Προσώπου & Σώματος

Jenny.Gr

Farmacy Honey Halo Hydrating Ceramide Moisturizer

Jenny.Gr

SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2

Jenny.Gr

Cocokind Ceramide Barrier Serum

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.