ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο ξύρισμα και ταλαιπωρείτε το δέρμα σας


Ελένη Τσούτση

7 Μαΐου 2022

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο ξύρισμα και ταλαιπωρείτε το δέρμα σας
Αν θέλετε να αποφύγετε τα κοψίματα, στο ξύρισμα καλό είναι να είστε προσεχτικές με αυτή τη διαδικασία, να μη βιάζεστε και να ακολουθείτε συγκεκριμένα βήματα

Το ξύρισμα είναι μια καθημερινή συνήθεια για τις γυναίκες και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τόσο που κάνουμε την διαδικασία όσο και πώς φροντίζουμε τα ποδιά μας μετά το ξύρισμα.

Λίγο τα φορέματα, λίγο τα σορτς που επιλέγετε συχνά για να καταπολεμήσετε τη ζέστη, το ξυραφάκι θα γίνει δεύτερή σας φύση αλλά και οι ερεθισμοί, επίσης. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα πέντε πιο συχνά λάθη που καλό είναι να αποφύγετε για να αποκτήσετε μεταξένια επιδερμίδα.

Jenny.Gr
  • Πριν πάρετε ένα ξυραφάκι και αρχίζετε να ξυρίζεστε πρέπει να προετοιμάσετε κατάλληλα το δέρμα σας. Φυσικά και θέλετε μία επιδερμίδα απαλή και καθαρή γι'αυτό το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι να πλύνετε το σώμα σας με σαπούνι.
  • Μη χρησιμοποιείτε αντρικό ξυραφάκι καθώς τα αντρικά ξυραφάκια δεν είναι κατάλληλα για τη γυναίκεια επιδερμίδα.
  • Πριν ξυριστείτε θα ήταν καλό να κάνετε ένα scrub για να απαλλαχθείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  • Αποφύγετε τα αφρόλουτρα σώματος κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος γιατί τα συστατικά που περιέχουν είναι κατάλληλα μόνο για τον καθαρισμό του σώματος. Για να μην έχετε ερεθισμούς ή κοπείτε κατά τη διαδικασία, είναι προτιμότερο να ξυρίζεστε χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό gel ή κρέμα.
  • Μην πιέζετε αρκετά το ξυραφάκι. Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι πιέζοντας περισσότερο το ξυραφάκι στο δέρμα, ξυρίζονται καλύτερα. Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού.