ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να κάνετε το beauty νεσεσέρ σας πιο «πράσινο»


Ελένη Τσούτση

13 Μαΐου 2022

Πώς να κάνετε το beauty νεσεσέρ σας πιο «πράσινο»
Pexels
Οι βιώσιμες πρακτικές είναι μονόδρομος και οφείλουμε να ξεκινήσουμε με μικρές κινήσεις για να αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον

Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει κάνει σημαντικές αλλάγές και έχουν γίνει πολλά beauty brands πραγματικά φιλικοί προς το περιβάλλον. Σιγά σιγά, αλλά σταθερά, οι αγαπημένες μας μάρκες κάνουν βήματα για να διευκολύνουν όλους μας να συνεισφέρουμε σε μια πιο «πράσινη» εποχή.

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 400 δολάρια ετησίως για προϊόντα ομορφιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν έκανε και πιο sustainable επιλογές σίγουρα ο πλανήτης μας θα ήταν και πιο χαρούμενος. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς αποτελούν το 1/3 των σκουπιδιών στους χώρους υγειονομικής ταφής και αυτό μπορεί σίγουρα να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν οι επιλογές που κάνουμε είναι τόσο "ηθικές". Το πιο τρομακτικό βέβαια είναι ότι χρειάζονται περίπου 1000 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Αν θέλετε και εσείς να αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας και δεν γνωρίζετε πώς, παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές και μπορείτε να ξεκινήσετε κυριολεκτικά από σήμερα!

Επενδύστε σε πολυμορφικά προϊόντα ομορφιάς

Ναι, το αγαπημένο σας κραγιόν, εκτός από τα χείλη μπορείτε να το εφαρμόσετε και στα μήλα σας σαν ρουζ ή ακόμη και σαν σκιά ματιών.
Θα χρησιμοποιείτε δηλαδή ένα προϊόν για έως και τρεις διαφορετικές δουλειές, δηλαδή κατά δύο τρίτα λιγότερο πλαστικό. Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε χώρο στο νεσεσέρ σας, πράγμα που σημαίνει λιγότερα για μεταφορά. Αυτό είναι που λέμε: win-win.

Κάντε refill στο αγαπημένο σας άρωμα

Ευτυχώς, μερικές από τα αγαπημένα μας brands αρωμάτων προσφέρουν επιλογές αρωμάτων που ξαναγεμίζουν σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις συσκευασίες. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα άρωμα Mugler. Ο οίκος αρωμάτων διαθέτει επαναγεμιζόμενα μπουκάλια. Ακόμη, μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα από τα μπουκάλια αναπλήρωσης για να διατηρήσετε το αρχικό σας άρωμα γεμάτο όλο το χρόνο στο σπίτι.

Jenny.Gr

Αlien Goddess Eau De Parfum

Ανακύκλωση άδειων συσκευασιών

Η ανακύκλωση των άδειων συσκευασιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε νέα πνοή σε αυτά. Αγαπημένα προϊόντα , όπως ο ορός Pure Shots Reboot της YSL και τα κραγιόν Rosso Valentino, διατίθενται τώρα σε επαναγεμιζόμενη συσκευασία, ώστε να μπορείτε να τα συμπληρώσετε και να τα ερωτευτείτε ξανά.

Jenny.Gr

Pure Shots Reboot YSL

Προτιμήστε μπάρες σαμπουάν

Μια μπάρα σαμπουάν είναι μια εύκολη εναλλαγή που κάνει τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας ακόμη καλύτερη. Εξακολουθούν να είναι συσκευασμένα με τα ίδια συστατικά που έχετε συνηθίσει, αλλά δεν έχουν συσκευασία και διαρκούν πολύ περισσότερο από το παραδοσιακό μπουκάλι. Υπολογίζεται ότι μια γυναίκα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει μεταξύ 420 και 500 μπουκάλια σαμπουάν/conditioner στη διάρκεια της ζωής της, κάτι που δημιουργεί τρομακτική ποσότητα πλαστικού,

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.