ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχετε μεικτό δέρμα; Αυτά είναι τα καλύτερα tips


Ελένη Τσούτση

29 Ιουνίου 2022

Έχετε μεικτό δέρμα; Αυτά είναι τα καλύτερα tips
Pexels
Όσο και αν βοηθούν η χαρακτηρισμοί, λιπαρή, ξηρή, κανονική, κανένας δεν είναι εντελώς αντιπροσωπευτικός

Για να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης, καλό θα είναι να βρείτε τη χρυσή τομή και να εστιάσετε σε αυτό. Όταν όμως, τόσο η λιπαρότητα, όσο και η ξηρότητα συνυπάρχουν στην επιδερμίδα του προσώπου εξίσου και μάλιστα σε έντονο βαθμό, τότε έχετε μεικτό δέρμα.Τις περισσότερες φορές η κεντρική περιοχή του προσώπου που ορίζεται ως «ζώνη Τ» και περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και φτάνει έως κάτω στο σαγόνι, εμφανίζει λιπαρότητα. Από την άλλη, οι υπόλοιπες περιοχές του προσώπου έχουν μια τάση για ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας.

Πως θα φροντίσετε σωστά το μεικτό δέρμα σας:

  • Επιλέξτε ένα λιπαρό προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ των ματιών από αυτήν την ευαίσθητη περιοχή που εμφανίζει τάση για ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να αφαιρέσετε τα επίμονα σημάδια που δε φεύγουν και έπειτα ξεβγάλετε με δροσερό νερό.
  • Το πρωί χρησιμοποιήστε ένα υγρό καθαρισμού προσώπου που κάνει σαπουνάδα. Για να καθαρίσουν οι λιπαρές περιοχές και να διατηρηθούν καθαροί οι πόροι στη μύτη σας. Προτιμήστε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ πάνω στο υγρό δέρμα.
  • Το βράδυ χρησιμοποιήστε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού που θα καθαρίσει, αλλά και θα καταπραΰνει τις ξηρές περιοχές του δέρματος. Κάντε ένα καλό μασάζ, επιμένοντας στις ξηρές περιοχές και στη συνέχεια αφαιρέστε το γαλάκτωμα με λίγο βαμβάκι.

Δείτε ακόμη στην παρακάτω gallery τις top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS