ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νέλλη Τζιβαρίδου: Η πλαστική χειρουργός μας μιλά για το botox, τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς και την θεραπεία που ζητούν οι γυναίκες


Ελένη Τσούτση

7 Ιουλίου 2022

Νέλλη Τζιβαρίδου: Η πλαστική χειρουργός μας μιλά για το botox, τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς και την θεραπεία που ζητούν οι γυναίκες
Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον ένα θέμα που συζητάμε ανοιχτά και απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες

Στην εποχή που τα social media παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει και όλα δείχνουν ότι αυτή η αλληλεπίδραση είναι η ισχυρή. Ακόμη, παρατηρούμε ότι όλο και πιο πολλοί σταρ αποκαλύπτουν τις μικρο-επεμβάσεις που κάνουν σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς κανένα ταμπού. Ακριβώς όπως πρέπει.

Αν σκέφτεστε ότι θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στην εξωτερική σας εμφάνιση αλλά διστάζετε, εμείς μιλήσαμε με την πλαστική χειρουργό, κ. Νέλλη Τζιβαρίδου για να σας λύσουμε όλες τις απορίες για τις πλαστικές επεμβάσεις, το botox αλλά και τις παρανοήσεις γύρω από αυτό.

Αν κάποιος επιθυμεί να βελτιώσει την όψη του προσώπου του τι θα του προτείνατε;

Η όψη του προσώπου μας είναι καθοριστική στην αποδοχή και την επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Ένα πρόσωπο περιποιημένο και όμορφο ενεργοποιεί στον εγκέφαλο μας αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα. Το έξυπνο μουτράκι, η γοητευτική γυναίκα, η πλανεύτρα μάγισσα, το κουρασμένο βλέμμα, το θλιμμένο πρόσωπο μεταφράζονται αμέσως σε εικόνες στα μάτια μας με τους αντίστοιχους χαρακτήρες.

Οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο τους χαρακτηριστικά που δεν ταυτίζονται με την ψυχολογία τους και το προφίλ τους επιθυμούν να τα βελτιώσουν για να αισθανθούν καλύτερα. Αυτό είναι και το σημαντικότερο κριτήριο για την καθοδήγηση τους στη κατάλληλη επέμβαση ή παρέμβαση.Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος που καλύπτει όλες τις θεραπείες ιατρείου όσο και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Με τις χειρουργικές επεμβάσεις διορθώνονται σοβαρές ασυμμετρίες εκ γενετής, βαριά χαρακτηριστικά όπως μια στραβή μύτη, ασύμμετροι μαστοί ή ψωμάκια όσο και επίκτητες βλάβες που έχουν δημιουργηθεί από τραυματισμούς, αυξομειώσεις βάρους και την γήρανση.

Αν όμως κάποιος θέλει να βελτιώσει άμεσα την όψη του η βοτουλινική τοξίνη είναι εδώ και χρόνια το μαγικό ραβδί για ένα φρέσκο, ξεκούραστο και θελκτικό πρόσωπο.
Οι ενέσιμες θεραπείες στο ιατρείο με υαλουρονικό οξύ και skin-boosters βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ποιότητα της επιδερμίδας και αποτελούν τον πυρήνα της αντιγήρανσης.

Οι επιλογές ωστόσο δεν σταματούν εκεί. Οι θεραπείες στοχεύουν πλέον σε συγκεκριμένες απαιτήσεις όπως το beautification (ωραιοποίηση) και το positive aging (μεγαλώνωντας θετικα). Με συγκεκριμένο πλάνο θεραπειών και μικροεπεμβάσεων μπορούμε να χτίσουμε το πρόσωπο που ονειρευόμαστε και να το διατηρήσουμε για πάντα.

Jenny.Gr


Ποια είναι η μεγαλύτερη παρανόηση γύρω από την πλαστική χειρουργική;

Οι δύο κύριες παρανοήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις είναι ότι δεν αφήνουν καθόλου σημάδια ή ουλές και ότι μπορούν να φέρουν τον χρόνο πίσω.Το τελικό σχήμα του προσώπου και του σώματος είναι η επιθυμητή εικόνα, που όμως χρειάζεται χρόνο για να υποχωρήσει το οίδημα και να επουλωθεί. Μια μικρή ή μεγάλη ουλή ξεκινάει να επουλώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την επέμβαση. Απαιτείται χρόνος ωστόσο για να εξαλειφθεί πλήρως -ένα διάστημα που ενδέχεται να αγγίξει ή να ξεπεράσει το ένα έτος.

Με τη χρήση αναπλαστικών και επουλωτικών μέσων (πχ laser, κρέμες κλπ.) μπορούμε να συντομεύσουμε την επουλωτική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός έχει τη γνώση εκείνη που του επιτρέπει να «κρύβει» τομές και σημάδια σε αφανή σημεία του σώματος μας.

Η διαχείριση των αναλογιών και η βελτίωση των χαρακτηριστικών προσδίδει στο σώμα την επιδιωκόμενη φρεσκάδα, σφριγηλότητα και βεβαίως θελκτικότητα. Επιθυμία όλων είναι να νιώθουμε όμορφοι εξωτερικά και πρωτίστως εσωτερικά, να ωριμάζουμε όμορφα, να μεγαλώνουμε υγιώς. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να μας βοηθήσει να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις που έχει ο χρόνος στο σώμα και το πρόσωπό μας, σεβόμενη πάντοτε τα χαρακτηριστικά μας, την ηλικία μας και τις προσδοκίες μας. Δεν είναι επιδίωξη μας η υπερβολή και σε καμία περίπτωση τα πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη φοβία των ασθενών είναι η παραμόρφωση. Η ανάγκη να βελτιώσουν το πρόσωπο ή το σώμα τους έρχεται σε σύγκρουση με κάποιους διάσημους που έχουν υποστεί παραμόρφωση ή αλλοίωση από αλόγιστες υπερβολές. Η τήρηση του μέτρου και των αναλογιών φέρνει πάντα το σωστό αποτέλεσμα.

Jenny.Gr

Υπάρχουν συγκεκριμένες ηλικίες (καταλληλότερες ή απαγορευτικές) για να προχωρήσει κάποιος σε αισθητική παρέμβαση;

Η πλαστική χειρουργική αφορά από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους ασθενείς . Ο σωστός χρόνος για την επέμβαση εξαρτάται από το πρόβλημα και την ανάγκη αποκατάστασης του. Οι γενετικές δυσπλασίες έχουν άμεση ένδειξη όπως και οι δερματικές αλλοιώσεις στο πρόσωπο και το σώμα που μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες για την υγεία
Οι αισθητικές αντιγηραντικές επεμβάσεις έχουν ένδειξη να γίνονται σχετικά νωρίς πριν το δέρμα χάσει εντελώς την ελαστικότητα του.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις όμως μπορούν να ξεκινήσουν σε νεαρή ηλικία (28-30) για να ομορφύνουν τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου με υαλουρονικό ή να προλάβουν την εμφάνιση μόνιμων ρυτίδων στο πρόσωπο με βοτουλινική τοξίνη.

Παρατηρείται γενικώς το φαινόμενο η νέα γενιά να επιθυμεί να αντιγράψει την εμφάνιση influencers ή star του Hollywood. Μοιράζονται οι πελάτισσές σας αυτή την επιθυμία τους μαζί σας; Πόσο μεγάλη είναι η επίδραση των Social Μedia στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, βάσει της πείρας σας, και που πιστεύετε πως πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν μιλάμε για πλαστικές επεμβάσεις;

Η νέα γενιά σίγουρα επηρεάζεται από την εμφάνιση των διάσημων προσώπων αλλά κυρίως από την ωραιοποίηση των φίλτρων που προσφέρουν τα Social Media .
Οι πιο νέες ασθενείς επιθυμούν να σηκώσουν τα φρύδια τους να μεγαλώσουν τα χείλη τους να κάνουν foxy eyes όπως διάσημα μοντέλα. Ο στόχος μου είναι πάντα να τους δίνω τις σωστές πληροφορίες για τις παρεμβάσεις αυτές και να τις καθοδηγώ στην βελτίωση των χαρακτηριστικών τους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητα του προσώπου τους.

Η αντιγραφή ενός προσώπου αλλοτριώνει την προσωπικότητα και την ψυχολογία και είναι ουσιαστικά κακοποίηση και όχι ωραιοποίηση. Η εμφάνιση των φίλτρων που παρεμβαίνουν στην πραγματικότητα και την εξωραΐζουν έχει οδηγήσει αρκετούς νέους και νέες στο να θέλουν να βελτιώσουν το πρόσωπο τους. Κάθε παρέμβαση όμως πρέπει να ακολουθεί τις εξατομικευμένες ανάγκες τους και όχι τα πρότυπα των influencers.

Η συμβουλή μου ως εξειδικευμένη Πλαστικός Χειρουργός, σε όλους τους νέους και νέες είναι πάντα με γνώμονα την ανάδειξη της δικής τους ομορφιάς, την ικανοποίηση των ατομικών αναγκών και την μακροχρόνια διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Jenny.Gr

Ο τομέας της αντιγήρανσης φαίνεται ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Πιστεύετε ότι στο μέλλον μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η γήρανση θα μπορεί να "παγώνει" σε μια ηλικία;

Ναι το πιστεύω ότι η ηλικία θα είναι απλά ένα νούμερο στην ταυτότητας μας! Αυτό μπορώ από τώρα να σας το πω με σιγουριά. Η τεράστια πρόοδος στα υλικά και την τεχνολογία οδηγεί την Πλαστική χειρουργική αναπόφευκτα στην ικανοποίηση των πιο απαιτητικών αναγκών .

Τα Skin boosters ενυδατώνουν την επιδερμίδα και αυξάνουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων δίνοντας λάμψη και σφριγηλότητα.Τα υαλουρονικά στηρίζουν το πρόσωπο γεμίζουν της αύλακες και δίνουν φρεσκάδα και νεανικότητα.

Η βοτουλινική τοξίνη χαρίζει ένα δέρμα απαλλαγμένο από ρυτίδες έκφρασης, ξεκούραστο και λαμπερό. Οι επεμβάσεις μπορούν να διορθώσουν τα πεσμένα βλέφαρα τη χαλάρωση στο λαιμό και το πρόσωπο καθώς και όλες τις αλλαγές στο σώμα. Η αντιγήρανση μας βοηθά να μεγαλώνουμε όμορφα, περιποιημένοι και με εμφάνιση που μοιάζει περισσότερο στην καρδιά μας παρά στα χρόνια μας.

Ποια επέμβαση/θεραπεία ζητάνε οι περισσότερες γυναίκες; Οι γυναίκες πλέον σας ζητάνε περισσότερο να κάνουν κάποια επέμβαση σε σύγκριση με παλαιότερα;

Από τις χειρουργικές επεμβάσεις που μάλιστα πια γίνονται γρήγορα με πολύ σύντομο διάστημα αποθεραπείας κι εκπληκτικά αποτελέσματα για μένα λόγω των δεκάδων περιστατικών που έχω κάθε εβδομάδα, είναι η βλεφαροπλαστική και η ανόρθωση στήθους. Νιώθω πραγματικά πολύ χαρούμενη όταν μετά από μια τέτοια επέμβαση μια γυναίκα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και λάμπει!

Επίσης, η αύξηση των χειλιών αρέσει πολύ και μου τη ζητούν γυναίκες όλων των ηλικιών. Κι εδώ η επιτυχία είναι να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα, σφριγηλό, θηλυκό που να φαίνεται όμως φυσικό.

Τώρα όσον αφορά στις θεραπείες, η νούμερο ένα πιο αγαπημένη είναι η βοτουλινική τοξίνη (το botox ή disport) που πραγματικά θεωρώ ότι αποτελεί το δώρο του Θεού και της επιστήμης στις γυναίκες. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και μηδενικές παρενέργειες στην αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο στο μεσόφρυδο και στον λαιμό ενώ πλέον έχει και νέες εξελισσόμενες μορφές και εφαρμογές. Η αποφυγή σχηματισμού ρυτίδων οδηγεί σε νεανικότερη εμφάνιση και καλύτερη ποιότητα δέρματος.

Jenny.Gr

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του botox και τι πρέπει να προσέξει κάποιος μετά τη θεραπεία;

Η εφαρμογή είναι ενέσιμη και στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη. Μετά την θεραπεία απαγορεύεται οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει υπεραιμία στο πρόσωπο, όπως σκύψιμο, έντονες δραστηριότητες, γυμναστική, κατανάλωση αλκοόλ, χρήση ατμού ή σεσουάρ.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα του botox και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μετά από 4 μέρες και βελτιώνονται μέχρι και 15 μέρες μετά, που συνήθως γίνεται ο επανέλεγχος.

Τι θα λέγατε σε μια γυναίκα που θέλει να κάνει κάποια πλαστική επέμβαση;

Οι γυναίκες είναι δραστήριες, ανεξάρτητες και ενημερωμένες σχετικά με τις επεμβάσεις.Πάντα εξηγώ προσεκτικά τις λεπτομέρειες της επέμβασης και τις ακριβείς μετεγχειρητικές οδηγίες. Αυτό δίνει μια ασφάλεια και σιγουριά στις γυναίκες που μπορούν να προετοιμαστούν πρακτικά για την γρήγορη ανάρρωση τους και την επιστροφή στις δραστηριότητες τους.

Επίσης, αναφέρω αναλυτικά τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν όπως και τις λύσεις που υπάρχουν για να τις αντιμετωπίσουμε.
Ο ρόλος μου ως γυναίκας γιατρού είναι πολυπαραγοντικός γιατί μπορώ να προσφέρω τις χειρουργικές μου δεξιότητες μαζί με την συναισθηματική κάλυψη και φροντίδα που κάθε γυναίκα χρειάζεται για να νιώσει ασφαλής.

Ποια είναι τα ερωτήματα που πρέπει πρώτα να θέσει στον εαυτό της πριν έρθει στο γραφείο σας;

Οι γυναίκες έρχονται συνήθως στο ιατρείο για να ενημερωθούν σωστά για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ζητούν την γνώμη της ειδικού.
Αν η θεραπεία ή η επέμβαση είναι κάτι που πραγματικά επιθυμούν οι ίδιες για τον εαυτό τους, το μόνο που έχουν να οργανώσουν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την θεραπεία και η διευθέτηση των υποχρεώσεων τους.

Τα ερωτήματα τους είναι πάντα διευκρινιστικά σχετικά με την επέμβαση και τις μετεγχειρητικές διαδικασίες. Η ερώτηση που πρέπει πάντα όμως να τίθεται είναι πόσο πραγματικά επιθυμούν την αλλαγή για τον εαυτό τους και όχι για να ικανοποιήσουν τον περίγυρο τους ή να μοιάσουν σε κάποια πρότυπα ομορφιάς.

Νέλλη Τζιβαρίδου
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 4178373/ 698 0462008
Email: [email protected]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.