ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καθαριστικά προσώπου: O απόλυτος οδηγός για να βρείτε το ιδανικό για την επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

13 Σεπτεμβρίου 2022

Καθαριστικά προσώπου: O απόλυτος οδηγός για να βρείτε το ιδανικό για την επιδερμίδα σας
Ένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε και αυτό δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό προσώπου

Η εύρεση του σωστού, καθημερινού, καθαριστικού προσώπου μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Πρώτα από όλα αν είστε αρχάριοι είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως αναζητάτε ένα προϊόν που να μη φράζει τους πόρους ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα και διατηρεί την ισορροπία pH. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να δοκιμάσετε πιο "φιλικά" συστατικά. Αναζητάτε την αλόη και το αγγούρι και επενδύετε σε πιο γαλακτώδεις συνθέσεις. Για το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή τα συστατικά απολέπισης είναι σημαντικά και μπορεί να περιλαμβάνουν σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ ή άλφα υδροξυ οξέα.

Jenny.Gr

Γιατί είναι απαραίτητο να ακολουθούμε μια καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού;

Με τα σωστά καθαριστικά προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, ο καθαρισμός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τη βρωμιά και εν γένει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείτε κάποιο gel καθαρισμού, τότε αυτό ρυθμίζει -από κοινού με τα άλλα καθαριστικά- τη λιπαρότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Ακόμη, με τον καθαρισμό απομακρύνεται η σκόνη, τα έλαια και τα υπολείμματα καλλυντικών, καθώς και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με απλά λόγια, ο καθαρισμός προσώπου είναι πολύ σημαντικός για μια λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σμήγμα και σημάδια.

Η σωστή διαδικασία περιλαμβάνει και την απολέπιση καθώς και τη ενυδατική μάσκα, πριν την κρέμα προσώπου.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα καθαριστικά της αγοράς για να τα προσθέσετε στην ρουτίνα σας:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.