ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skinimalism: Πώς να κάνετε το απόλυτο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας


Ελένη Τσούτση

5 Οκτωβρίου 2022

Skinimalism: Πώς να κάνετε το απόλυτο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας
Και το skincare εξελίσσεται και μάλιστα προσαρμόζεται στις ανάγκες τις κάθε εποχής. Μια νέα hot τάση ακούει στο όνομα «Skinimalism» και σήμερα θα μάθουμε τα πάντα γύρω από αυτή

Το «Skinimalism» είναι η απλή προσέγγιση, για την περιποίηση της επιδερμίδας που ξεκίνησε από το 2021 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει ολοένα και περισσότερες fans. Τι υπόσχεται; Να σας χαρίσει μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς όμως να έχετε την ανησυχία να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα. Mε λίγα λόγια πρόκειται για τη μίνιμαλ διάθεση που θα έχετε όσον αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδα σας.

Ποιο είναι όμως το μήνυμα αυτής της φιλοσοφίας; Φυσικά, να αγαπάμε τις ατέλειές μας και να τις αγκαλιάζουμε! Τα βήματα είναι απλά και αποτελεσματικά χωρίς να κουράζεστε με τη διαδικασία. Άλλωστε ας είμαστε ειλικρινείς, ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος καθημερινά που ακόμη και το skincare κάποιες μέρες φαντάζει ακατόρθωτο.

Kαθαρισμός

Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.
Οι γυναίκες με ελαστικό δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν προϊόν σε μορφή τζελ, ενώ οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορούν να ξεφύγουν με τη χρήση micellar water. Τέλος ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Jenny.Gr

Ενυδάτωση

Κρέμα Ματιών

Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επιλέξτε με βάση τον τύπο του δέρματός σας.

Serum

Σκεφτείτε τον ορό ως εξειδικευμένη θεραπεία για συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας, καθώς βοηθούν κατά της ξηρότητας, της θαμπάδας ή και της ακμής.
Extra Tip: Τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με ρετινόλη για να βοηθήσετε το δέρμα να αναγεννηθεί καθώς κοιμάστε.

Ενυδατική Κρέμα

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας η οποία δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα, επιπλέον σφραγίζει και τα συστατικά των προϊόντων που έχουν προηγηθεί.

Αντηλιακή Προστασία όλο τον χρόνο

Το αντηλιακό είναι το προϊόν που πολλές γυναίκες παραλείπουν, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Όχι, δεν χρειάζεται να φοράτε αντηλιακό προτού πάτε στο κρεβάτι, αλλά θα πρέπει να το θεωρήσετε απαραίτητο το πρωί -και το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσετε από τις UV βλάβες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικές από τις καλύτερες κρέμες με υαλουρονικό οξύ:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.