ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κάναμε καθαρισμό προσώπου και η αισθητικός Λιάνα Κόντου μοιράστηκε μαζί μας τις καλύτερες συμβουλές


Ελένη Τσούτση

23 Οκτωβρίου 2022

Κάναμε καθαρισμό προσώπου και η αισθητικός Λιάνα Κόντου μοιράστηκε μαζί μας τις καλύτερες συμβουλές
To δέρμα μας έχει ανάγκη από βαθύ καθαρισμό και η νέα σεζόν είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνουμε ένα δώρο φροντίδας στον εαυτό μας

Ακριβώς αυτό έκανα και εγώ! Άκουσα τις ανάγκες της επιδερμίδας μου και έκλεισα ραντεβού στο "Salus per Aqua" αφού γνώριζα καλά ότι με μία επίσκεψη θα ένιωθα σίγουρα το δέρμα μου ανανεωμένο και super λαμπερό.

Όπως κάθε φορά με υποδέχτηκε η κα Λιάνα Κόντου, που είναι και η ιδιοκτήτρια και μου εξήγησε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζω για τον καθαρισμό. Δεν σας κρύβω ότι ανυπομονούσα να αφεθώ στα μαγικά της χέρια και να απολαύσω την όλη τη διαδικασία.

Ήθελα να αισθανθώ την αλλαγή στο δέρμα μου, να γίνει πιο φωτεινό, πιο σφιχτό και σίγουρα πιο φρέσκο. Η κα Κόντου είδε λοιπόν τις ανάγκες του δέρματος μου και επέλεξε το ανάλογο πρωτόκολλο θεραπείας. Να σημειώσω ότι τόσο η εμπειρία της αισθητικού όσο και ο σύγχρονος εξοπλισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα ο βαθύς καθαρισμός.

Στη δική μου περίπτωση έπρεπε να καθαρίσουμε τους έντονους πόρους κυρίως στην «ζώνη Τ» και κάναμε τη διαδικασία με τη βοήθεια του ατμού. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε και εσείς να κάνετε καθαρισμός η ειδικός θα εξετάσει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα σας προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

Jenny.Gr

Η διαδικασία ξεκίνησε λοιπόν και ένιωθα στο δέρμα μου ένα ήπιο τράβηγμα, το οποίο δεν με ενοχλούσε καθόλου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ήθελα τόσο πολύ το δέρμα μου να καθαρίσει σε βάθος που χαλάρωσα απόλυτα!

Αφού ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση ήταν ότι έβλεπα το δέρμα μου λείο και πραγματικά «έτριζε» από καθαριότητα. Τα τελευταία βήματα ήταν μία μάσκα προσώπου και η εφαρμογή αντηλιακού που όπως μου είπε είναι απαραίτητο έπειτα από τον βαθύ καθαρισμό.

Τις επόμενες μέρες ακολούθησα πιστά τις οδηγίες της expert και αν κάτι λάτρεψα είναι ότι δεν χρειαζόμουν πλέον foundation, παρά μόνο concealer για να δώσω φως στο βλέμμα μου.

Jenny.Gr

Φυσικά, ζητήσαμε από την κα Λιάνα Κόντου να μας μιλήσει για τον βαθύ καθαρισμό και να μας δώσει τις χρήσιμες συμβουλές της.

Jenny.Gr

"Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής και αποτελεί πρόλογο όλων των υπολοίπων θεραπειών. Αποτελεί μια απαραίτητη θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς απομακρύνουμε από το δέρμα το σμήγμα, τα μαύρα στίγματα και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους στους οποίους εκτίθεται το δέρμα μας καθημερινά.

Ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την βοήθεια του ατμού, οπότε έχουμε τον υγρό καθαρισμό, είτε χωρίς ατμό με προϊόντα τα οποία βοηθούν στη ρευστοποίηση του σμήγματος, οπότε έχουμε τον ξηρό καθαρισμό.

Κάθε πότε μπορώ να κάνω βαθύ καθαρισμό;

Η συχνότητα εφαρμογής του βαθύ καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο δέρματος: ένα ξηρό δέρμα χρειάζεται μία με δύο φορές τον χρόνο, ένα κανονικό/μικτό δέρμα χρειάζεται δύο με τρεις φορές το χρόνο και τέλος ένα
ακνεϊκό δέρμα μπορεί να χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις ακόμα και μέσα σε ένα μήνα.

Ποιος είναι ο στόχος ενός βαθύ καθαρισμού:

Ο στόχος είναι να εξισορροπήσει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη συντηρεί σε μια υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των
καλλυντικών. Ο βαθύς καθαρισμός δεν επηρεάζει το μέγεθος των πόρων, οι οποίοι ως γνωστόν, ούτε μεγαλώνουν, ούτε μικραίνουν. Ο βαθύς καθαρισμός των πόρων είναι απαραίτητος, καθώς όταν σε έναν πόρο παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα συσσωρευμένο σμήγμα, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονής. Όταν αφαιρεθεί το σμήγμα και οι φαγέσωρες από το δέρμα (μαύρα στίγματα), οι πόροι είναι καθαροί και το δέρμα δεν διατρέχει κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής.

Jenny.Gr

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

  • Αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, ο οποίος μέσα στις επόμενες ώρες εξαφανίζεται.
  • Αποφύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Για 24 ώρες αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει
  • έντονη εφίδρωση (π.χ. Γυμναστική).
  • Μετά τον καθαρισμό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθαρές πετσέτες,
  • μαξιλαροθήκες και σεντόνια.
  • Αποφύγετε τη χρήση makeup για 24 ώρες.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια θεραπεία για όλους, για άνδρες, γυναίκες, εφήβους και ιδιαίτερα για εφήβους με πρόβλημα αυξημένης λιπαρότητας, ασφυξιακού δέρματος ακόμη και ακμής.

Για οποιαδήποτε περιποίηση προσώπου που κρίνεται από την αισθητικό αναγκαία για το δέρμα, θεωρείται απαραίτητο να προηγηθεί ο βαθύς καθαρισμός λίγες μέρες νωρίτερα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι
θεραπείες, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι. Η διάρκεια εφαρμογής του υπολογίζεται περίπου μιάμιση με δύο ώρες (ανάλογα το δέρμα).

Λιάνα Κόντου

Διπλωματούχος Τ.Ε.Ι Αθηνών Αισθητικής - Κοσμητολογίας
BTEC Higher National Diploma in Beauty Therapy England

SALUS PER AQUA

Ιπποκράτους 5 Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου

Τ. 210-6839817

www.salusperaqua.gr

Instagram

Facebook

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.