ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Double cleansing: Τι είναι και γιατί είναι το πιο σημαντικό βήμα στη skincare ρουτίνα


Ελένη Τσούτση

9 Νοεμβρίου 2022

Double cleansing: Τι είναι και γιατί είναι το πιο σημαντικό βήμα στη skincare ρουτίνα
Το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ο καθαρισμός του προσώπου και βέβαια η ενυδάτωση

Η skincare ρουτίνα είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία η οποία θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας, θα την ενυδατώσει σε βάθος και θα δημιουργήσει μια ισορροπία ώστε να αποφευχθούν τυχόν breakouts. Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα και σήμερα σας έχουμε ένα tip που θα χαρίσει περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα σας.

Πρώτα από όλα, πρέπει να επιλέξετε προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδα σας. Τα μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης είναι καλά και πρακτικά για το ταξιδιωτικό νεσεσέρ σας ή για ένα βράδυ που ξενυχτήσατε και δεν έχετε κουράγιο για ντεμακιγιάζ. Μην το παρακάνετε με τη χρήση τους γιατί όπως επισημαίνουν και οι experts, αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

O διπλός καθαρισμός είναι μία τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο skincare και αν δεν την έχετε δοκιμάσει απλά κάντε το καθώς θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας.

Η διαδικάσια του διπλού καθαρισμού

Ξεκινάτε την διαδικασία με το ντεμακιγιάζ με νερό micellaire ή καθαριστικό με ελαιώδη βάση. Το νερό micellaire θα αφαιρέσει το μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους με ήπιο τρόπο, αφήνοντας τα φυσικά έλαια στην επιδερμίδα.

Όταν λοιπόν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους υπόλοιπους ρύπους, σειρά έχει ο παραδοσιακός καθαρισμός με ένα καθαριστικό και νερό. Αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτά τα 2 βήματα είναι ότι δέρμα σας έχει ήδη καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος του.

Tip: Μην ξεχνάτε το λαιμό, τους λοβούς των αυτιών και το πηγούνι.