ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ακμή στα Middle 30's: Τα σωστά βήματα για να την αφήσεις πίσω μια για πάντα


Ελένη Τσούτση

29 Νοεμβρίου 2022

Ακμή στα Middle 30's: Τα σωστά βήματα για να την αφήσεις πίσω μια για πάντα
Getty Images
Εμπιστευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα και πείτε αντίο στην ακμή

Όταν σκεφτόμαστε την ακμή, συνήθως τη συνδυάζουμε με αναμνήσεις από τα εφηβικά μας χρόνια. Αλλά τι συμβαίνει όταν τη συναντάμε και πάλι αργότερα, στην ενήλικη ζωή μας; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η ακμή τείνει να εκδηλώνεται ολοένα και συχνότερα και στους ενήλικες και μάλιστα σε εκείνους που βρίσκονται στην ηλικία των 30 ετών. Αυτό ως συνθήκη σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ότι η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας είναι παραπάνω από απαραίτητη. Το εξειδικευμένο καθημερινό skincare είναι η λύση για να μετριάσετε την ακμή και να απαλλαγείτε από τις ατέλειες.

Τι είναι η ακμή των 30;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια δερματολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από μεγάλη συγκέντρωση σμήγματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των ενοχλητικών breakouts. Τα breakouts μπορεί να αφήσουν σημάδια και ερυθρότητα, και απαιτούν εντατική και καθημερινή περιποίηση.

Το φαινόμενο Maskne: Ακμή στα σημεία που προστατεύει η μάσκα

Δεν θα μπορούσαμε να μη σταθούμε σε ένα φαινόμενο που το συναντάμε συχνά τα τελευταία χρόνια και ακούει στο όνομα «Maskne». Η πανδημία του COVID 19 έφερε ανατροπές σε όλους τους τομείς και δυστυχώς το δέρμα μας δεν έμεινε αλώβητο.

Η προστασία απέναντι στον ιο είναι επιβεβλημένη και βασικός πυλώνας αυτής είναι η μάσκα. Τι γίνεται όμως όταν η μάσκα μάς προκαλεί ακμή;

Το φαινόμενο «Maskne» προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων «mask» (μάσκα) και «acne» (ακμή). Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή είναι:

- Η μηχανική τριβή που είναι συνυφασμένη με την πολύωρη χρήση μάσκας και προκαλεί ακμή δια της τριβής.
- Τα βακτήρια και η υπερέκκριση σμήγματος που συσσωρεύονται στο υγρό περιβάλλον που προκαλεί η αναπνοή μας μέσα από τη μάσκα. Σπυράκια και κόκκινα σημάδια εμφανίζονται γύρω από το στόμα, στο πηγούνι, τα μάγουλα και τη μύτη -στα σημεία του προσώπου δηλαδή που καλύπτει η μάσκα.

Jenny.Gr

Τα ευχάριστα νέα όμως είναι ότι υπάρχουν λύσεις για να απαλλαγείτε από την ακμή και να αποκτήσετε λείο και λαμπερό δέρμα. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σας αποκαλύψουμε τον μαγικό skincare συνδυασμό.

Η Bioderma συνέθεσε μία πραγματική καινοτομία που φέρνει την επανάσταση στην περιποίηση της ακνεϊκής επιδερμίδας.

Πρόκειται για τη Sebium Kerato+ και οι δερματολόγοι που τη δημιούργησαν εξασφάλισαν τη μέγιστη κερατολυτική αποτελεσματικότητα που επιτρέπεται στα δερμοκαλλυντικά. Ακόμη, φρόντισαν να προστατεύσουν στο μέγιστο το δέρμα από τους ερεθισμούς και την ξηρότητα που μπορούν να προκαλέσουν τα κερατολυτικά συστατικά.

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή φόρμουλα της Sebium Kerato+;

  • Μέσα σε 2 μέρες, τα σημάδια και τα σπυράκια μειώνονται και είναι λιγότερο ορατά
  • Από την πρώτη εφαρμογή, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας
  • Προσφέρει πολύ υψηλή ανοχή & αποτελεσματικότητα χωρίς να ερεθίζει το δέρμα

H επιστημονική ομάδα της Bioderma, προκειμένου να στοχεύσει στους φαγέσωρες, επέλεξε έναν συνδυασμό κερατολυτικών οξέων που δρουν συνεργατικά: το σαλικυλικό οξύ (BHA) και τους εστέρες μηλικού οξέος (νέα γενιά AHA). Δρουν σε 2 επίπεδα στο δέρμα, στην επιφάνεια και βαθιά στο εσωτερικό. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να επιτευχθεί πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα & ανοχή, ώστε να διατηρηθεί σταθερό το pH της επιδερμίδας και κατ'επέκταση να μην προκληθεί ερεθισμός.

To μυστικό για τη θεραπεία της ακμής από την Michèle Sayag, Αλλεργιολόγο & Υπεύθυνη της επιστημονικής έρευνας της Bιοderma

Είναι συχνό όσοι αντιμετωπίζουν ακμή να πιστεύουν ότι η θεραπεία που ακολουθούν δεν λειτουργεί. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διέκοψαν σύντομα τη θεραπεία. Όλες οι θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής αξιολογούνται μακροπρόθεσμα και στην πραγματικότητα μετά από 4 με 6 βδομάδες μπορείτε να δείτε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα. Από την άλλη, οι παρενέργειες εμφανίζονται άμεσα: το δέρμα γίνεται κόκκινο, ξεφλουδίζει και έχετε την αίσθηση καύσου.

Για τον λόγο αυτό οι ασθενείς αισθάνονται το δέρμα τους χειρότερο από πριν και αποφασίζουν να διακόψουν τη θεραπεία. Mία κρέμα για να μπορεί να εφαρμόζεται καθημερινά, πρέπει να είναι άνετη στη χρήση.

Η Sebium Kerato+ είναι πιο ήπια, θεραπεύει χάρη στην κερατολυτική της δράση, ενώ παράλληλα καταπραΰνει.

Το δέρμα με τάση ακμής είναι αρκετά εύθραυστο αφού αντιμετωπίζει μία φλεγμονώδη κατάσταση. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί στους εφήβους και ακόμη περισσότερο στους ενήλικες, καθώς το δέρμα γίνεται λιγότερο λιπαρό όσο μεγαλώνουμε.

Jenny.Gr

Γιατί είναι σημαντική η άμεση δράση ενάντια στα σημάδια;

Όταν ένα σπυράκι εξαφανιστεί, μένει ένα κόκκινο σημάδι. Είναι προσωρινό και τελικά εξαφανίζεται. Το πρόβλημα είναι πως όταν το σημάδι αυτό εκτίθεται στον ήλιο, μπορεί να προκληθεί μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση, αφήνοντας ένα μόνιμο σημάδι. Για τον λόγο αυτό, τα σημάδια πρέπει να εξαφανίζονται όσο πιο άμεσα.

Αν έχετε ακμή, γνωρίζετε ήδη ότι απαιτείται ιδιαίτερη και συνεχής φροντίδα. Αυτά λοιπόν είναι τα 2 βήματα που θα σας χαρίσουν μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα.

1. Καθαρισμός

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Αυτό θα πρέπει να γίνει ρουτίνα για εσάς. Κρατήστε το δέρμα σας απαλλαγμένο από τους ρύπους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθαρίστε το δέρμα σας με κρύο νερό και όχι με ζεστό, γιατί ευνοεί τα σπυράκια. Το Sebium Gel Moussant actif της Bioderma θα προσφέρει στο δέρμα σας ενεργό καθαρισμό ενώ παράλληλα θα εξυγιάνει τους πόρους. Μπορείτε να το εφαρμόζετε πρωί και βράδυ.

Jenny.Gr

2. Ενυδάτωση

Το δεύτερο βήμα είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας με την Sebium Kerato+ , η οποία απομακρύνει άμεσα σπυράκια και σημάδια, διατηρώντας τέλεια την άνεση του δέρματος. Ο αποτελεσματικός συνδυασμός οξέων φρούτων με το φυσιολογικό Ph προσφέρει μέγιστη κερατολυτική δράση. Η πατέντα FLUIDACTIV™ ρυθμίζει την ποιότητα του σμήγματος ώστε να ρέει ελεύθερα, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση νέων σπυριών. Μπορείτε να εφαρμόζετε την κρέμα πρωί και βράδυ σε όλο σας το πρόσωπο ή τοπικά.

Jenny.Gr

Extra tip: Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Πολλοί έχετε τη συνήθεια, να αγγίζετε το δέρμα σας τακτικά. Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό σε σας, αλλά όταν αγγίζετε το πρόσωπό σας συνέχεια, ευνοείτε την εμφάνιση της ακμής κατά μήκος του δέρματός σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που εμφανίζει ακμή η επιδερμίδα σας, μία ρουτίνα περιποίησης με τα εξειδικευμένα προϊόντα της Bioderma σίγουρα θα βοηθήσει στην καταπολέμησή της.

Και να θυμάστε: το δέρμα σας αξίζει μόνο αγάπη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.