ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

7 serums με βιταμίνη C για πιο σφιχτό, λαμπερό και απαλό δέρμα


Ελένη Τσούτση

12 Ιανουαρίου 2023

7 serums με βιταμίνη C για πιο σφιχτό, λαμπερό και απαλό δέρμα
Pexels
Ανεξάρτητα από τη ρουτίνα που ακολουθείτε αυτή τη στιγμή, ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να εντάξετε έναν ορό με βιταμίνης C

Ίσως έχετε ακούσει ειδικούς να συζητούν τα πλεονεκτήματα που έχει η βιταμίνη C αλλά την έχετε βάλει στην καθημερινή σας skincare ρουτίνα; Είναι το προϊόν που θα αλλάξει τον τρόπο που περιποιείστε την επιδερμίδα και θα δείτε αμέσως την διαφορά, ειδικά αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές πανάδες αλλά και τη θαμπή όψη.

Η βιταμίνη C ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τις δυσχρωμίες ενώ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα μειώνει τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται τόσο από τις ελεύθερες ρίζες όσο και τον ήλιο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να ξεχάσετε την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού σας.

Jenny.Gr
Pexels

Οι δερματολόγοι συνιστούν να αναζητάτε ορούς που περιέχουν 10% έως 20% βιταμίνη C καθώς λιγότερο από 10% δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και πάνω από 20% προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα.

Ακόμη, η δερματολόγος Patricia Wexler, MD. αναφέρει στο Allure σχετικά με τη βιταμίνη C : «Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες», προσθέτοντας ότι το συστατικό θα βοηθήσει στη φυσική διαδικασία αναγέννησης του δέρματός, η οποία βοηθά το σώμα σας να επανορθώσει τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος, αφήνοντάς σας πιο φωτεινό δέρμα και λιγότερα σκοτεινά σημεία. Είναι σημαντικό λοιπόν, να εντάξετε ένα serum με βιταμίνη C, όχι μόνο για να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης, αλλά και να τα προλάβετε. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα skincare brands διαθέτουν ορούς με βιταμίνη C και μάλιστα πολύ αποτελεσματικούς.

Πώς να αποθηκεύσετε τον ορό βιταμίνης C;

Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι είναι ασταθής, επομένως μπορεί να οξειδωθεί με το φως και τη θερμότητα. Αναζητήστε γυάλινα μπουκάλια με σκούρο χρωματισμό χωρίς αέρα, καθώς ο αέρας προκαλεί αποικοδόμηση της βιταμίνης.

Tip: Οι οροί με βιταμίνη C έχουν συνήθως ένα κίτρινο χρώμα. Ωστόσο, όταν το αρχικό χρώμα γίνει πιο σκούρο, καφέ ή πορτοκαλί σημαίνει ότι έχει οξειδωθεί και πρέπει να απορρίψετε το προϊόν.

Δείτε στην παρακάτω gallery τους κορυφαίους ορούς με βιταμίνη C που επιλέξαμε για εσάς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.