ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

CBG: Το συστατικό «ήρωας» για την επιδερμίδα σου – Να τι πρέπει να γνωρίζεις


Ελένη Τσούτση

30 Ιανουαρίου 2023

CBG: Το συστατικό «ήρωας» για την επιδερμίδα σου – Να τι πρέπει να γνωρίζεις
Pexels
To CBG είναι το συστατικό που ανανεώσει την όψη της επιδερμίδας σας

Τα συστατικά που «θρέφουν» την επιδερμίδα μας είναι πολλά, και αρκετά μας είναι εντελώς άγνωστα. Ένα από αυτά είναι το CBG (δηλαδή η κανναβιγερόλη) που είναι η νέα τάση στα skincare προϊόντα. Το CBG δεν είναι μόνο το απόλυτο συστατικό για το δέρμα με τάση ακμής, αλλά είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που το κάνουν έναν πραγματικό «θησαυρό».

Τι είναι λοιπόν το CBG;

Η κανναβιγερόλη (CBG) θεωρείται η «μητέρα όλων των κανναβινοειδών» επειδή είναι το μητρικό μόριο από το οποίο προέρχονται τα άλλα κανναβινοειδή. Οι skincare experts εξηγούν στο «Byrdie» ότι η όξινη μορφή του CBG, που ονομάζεται CBGA, είναι άφθονη στα φυτά κάνναβης. Ωστόσο, καθώς το φυτό ωριμάζει και εκτίθεται στο υπεριώδες φως και τη θερμότητα, μετατρέπεται στα πιο γνωστά κανναβινοειδή CBD και THC.

Μέχρι τη στιγμή που συλλέγεται ένα φυτό κάνναβης, μπορεί να περιέχει λιγότερο από ένα τοις εκατό CBG συνολικά, καθιστώντας αυτό το μητρικό κανναβινοειδές ένα από τα αρχαιότερα μυστικά και παλαιότερες ενώσεις στον πλανήτη.

Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τα οφέλη του CBG, η ζήτηση της αγοράς για αυτό το κανναβινοειδές έχει αυξηθεί σημαντικά.

Jenny.Gr
Pexels

Ποια είναι όμως τα οφέλη του CBG για το δέρμα;

Το CBG θα ηρεμήσει και θα καταπραΰνει το δέρμα σας όταν το εφαρμόζεται τοπικά, αλλά οι επανορθωτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην άμυνα έναντι του οξειδωτικού στρες. Αυτό θα απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες και θα χαρίσει μια ομοιόμορφη, υγιή λάμψη στο δέρμα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσες θέλουν να μειώσουν ή να επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης. Δεδομένου ότι το φυτό κάνναβης απορροφά σχεδόν τα πάντα από το έδαφος που αναπτύσσεται (καλό και κακό), είναι σημαντικό να επενδύσετε σε αξιόπιστα beauty brands.

Έχει παρενέργειες το OBG;

Το CBG δεν έχει γνωστές παρενέργειες, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα δραστικά, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας κατευθύνει για το αν είναι ασφαλές για εσάς ή αν πρέπει να περιμένετε για να το δοκιμάσετε.

Jenny.Gr
Pexels

Γιατί είναι τόσο ακριβό το CBG;

Το CBG είναι μια σπάνια ένωση που συνήθως αποδίδει λιγότερο από 1% τη στιγμή της συγκομιδής, περιορίζοντας τη διαθεσιμότητά του. Μόνο ένα μπουκάλι ορού χρειάζεται χιλιάδες φυτά για να δημιουργηθεί αρκετό CBG για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.