ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skin flooding: H νέα τάση στο skincare θα «πλημμυρίσει» το δέρμα σας με όσα χρειάζεται για να λάμψει


Ελένη Τσούτση

2 Φεβρουαρίου 2023

Skin flooding: H νέα τάση στο skincare θα «πλημμυρίσει» το δέρμα σας με όσα χρειάζεται για να λάμψει
Instagram/@bizceizleyin
Το κρύο μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ξηρότητα. Μία νέα τάση έρχεται στο skincare για να μας βοηθήσει να θρέψουμε την επιδερμίδα μας όπως πρέπει, όταν η θερμοκρασία πέφτει

Νέες τάσεις συνεχώς ξεπηδούν όχι μόνο στον κόσμο του μακιγιάζ αλλά και στο skincare, το οποίο έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Το νέο skincare trend ακούει στο όνομα «skin flooding» και όπως λέει και το όνομά του έρχεται να «πλημμυρίσει» το δέρμα μας με συστατικά που θα του χαρίσουν βαθιά θρέψη και ενυδάτωση.

Τι είναι λοιπόν το «skin flooding»;

«Η έννοια του skin flooding είναι να "πλημμυρίζει" το δέρμα μας με προϊόντα που χαρίζουν ισχυρή ενυδάτωση, αναφέρει στο POPSUGAR η αισθητικός Melissa Wilson. Σημειώνει ότι στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερη απορρόφηση του κάθε προϊόντος, έτσι ώστε να αυξηθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Μπορεί η φιλοσοφία αυτή να ακούγεται καινούρια αλλά δεν είναι αφού μοιάζει πολύ με τη ρουτίνα που ακολουθούν οι Κορεάτισσες.

Jenny.Gr

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να δοκιμάσετε την τάση «skin flooding»;

Για να πετύχετε ένα super ενυδατωμένο δέρμα, είναι σημαντικό να κάνετε τα παρακάτω βήματα στη ρουτίνα σας. Αρχικά, να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας με ένα ενυδατικό καθαριστικό, το οποίο θα αφαιρεί τους ρύπους, τη λιπαρότητα αλλά και το μακιγιάζ και δεν θα αφήνει ξηρό το δέρμα. Έπειτα, μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο σας το πρόσωπο ένα spray. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα serum με υαλουρονικό οξύ, που γεμίζει και ενυδατώνει το δέρμα. Το τελευταίο βήμα είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας που θα σας βοηθήσει να σφραγίσει το αποτέλεσμα.

Info:

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι δρα σαν σφουγγάρι, τραβώντας την υγρασία από την ατμόσφαιρα στο δέρμα σας. Εάν το δέρμα σας είναι υγρό, αυτό το βοηθά να αντλεί την υγρασία από την επιφάνεια του δέρματος για να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα. Το κλείδωμα των ορών με μια ενυδατική κρέμα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Δείτε στην παρακάτω gallery: 6 serums για το πρόσωπο που θα εφαρμόζετε πριν την ενυδατική σας κρέμα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.