ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα do's και τα dont's στην επιδερμίδα, σύμφωνα με την αισθητικό των celebrities


Ελένη Τσούτση

8 Φεβρουαρίου 2023

Τα do's και τα dont's στην επιδερμίδα, σύμφωνα με την αισθητικό των celebrities
Instagram/@bizceizleyin
Η αισθητικός των σταρς έχει όλα τα μυστικά για την περιποίηση της επιδερμίδας

Οι αγαπημένες μας celebrities για να διατηρήσουν μια λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα εκτός από τα κορυφαία brands στην καθημερινή τους ρουτίνα, εμπιστεύονται και τους καλύτερους ειδικούς. Μια από αυτές είναι η Nilam Holmes, η οποία είναι αισθητικός και έχει παραπάνω από 30 χρόνια εμπειρίας με διάσημες πελάτισσες όπως η Charlotte Tilbury, η Kate Moss και η Victoria Beckham.

«Η κατανόηση των αναγκών της επιδερμίδας σας, σημαίνει ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τη σωστή περιποίηση», σημειώνει. Η Holmes ειδικεύεται στην αντιγήρανση και ξέρει καλά όλα τα μυστικά μιας νεανικής και όμορφης επιδερμίδας. Η Vogue UK της ζήτησε να καταγράψει όλα τα do's και τα dont's στο skincare και εμείς δεν έχουμε παρά να εμπνευστούμε.

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση και ξανά ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Κατά μέσο όρο, το σώμα μας αποτελείται από 60% νερό. Το χρειάζεστε για τα κύτταρά σας. Το να πίνετε νερό είναι ζωτικής σημασίας, αλλά θα πρέπει επίσης να βάλετε στη ρουτίνα σας ενυδατικά συστατικά, όπως τα υαλουρονικά οξέα. Η γλυκερίνη είναι επίσης πολύ καλή για την ενυδάτωση και είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένη. Είναι εξαιρετική για την προσέλκυση υγρασίας και δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για την ενυδατική.

2. Δώστε προσοχή στον προϋπολογισμό

Όταν πρόκειται για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, πρέπει να είστε συνεπείς, γι' αυτό είναι πάντα καλό να μένετε εντός του προϋπολογισμού σας. Δεν έχει νόημα να επενδύετε σε ένα ακριβό προϊόν εάν δεν μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν πολλές καλές οικονομικές μάρκες εκεί έξω που αξίζει να δοκιμάσετε.

Jenny.Gr
Pexels

3. Ο καθαρισμός και η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας

Ο καθαρισμός και η απολέπιση του δέρματος είναι δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Από το μακιγιάζ, τον ιδρώτα και την υπερβολική λιπαρότητα μέχρι τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθαρίζουν τους πόρους σας, δημιουργώντας τον τέλειο καμβά στον οποίο μπορείτε να «στρώσετε» τους ορούς και τις ενυδατικές σας κρέμες. Αν δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο, επιλέξτε ένα καθαριστικό με συστατικά απολέπισης.

4. Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση

Πολλές γυναίκες τείνουν να κάνουν υπερβολική απολέπιση. «Η ιδέα είναι να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, όχι τα νέα, υγιή, γι' αυτό δεν είμαι λάτρης της μικροδερμοαπόξεσης ή των πολύ σκληρών peeling»τονίζει η ειδικός.

5. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι το χρυσό πρότυπο για την αντιγήρανση και την ανανέωση των κυττάρων. Ωστόσο, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι ρετινόλης εκεί έξω: ρετινόλη, ρετινάλη, ρετινοειδές, ρετινοϊκό οξύ, τρετινοΐνη και το αδαπαλένιο μεταξύ αυτών. Υπάρχει και πάλι ένας πειρασμός να χρησιμοποιήσετε το πιο δυνατό, αλλά αυτό μπορεί να μην ταιριάζει στο δέρμα σας. Κάποιος με ακμή μπορεί να χρησιμοποιήσει αδαπαλένιο, ενώ κάποια που έχει ρυτίδες μπορεί να χρησιμοποιήσει τρετινοΐνη. Η συμβουλή της Holmes είναι να δείτε έναν ειδικό πριν εντάξετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.