ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

10 CC & BB κρέμες για να διαλέξεις την ιδανική για την επιδερμίδα σου


Ελένη Τσούτση

10 Φεβρουαρίου 2023

10 CC & BB κρέμες για να διαλέξεις την ιδανική για την επιδερμίδα σου
Οι κρέμες BB και CC είναι ιδανικές για τη δημιουργία ενός minimal look μακιγιάζ, αλλά μήπως ήρθε η στιγμή να βρείτε την ιδανική για εσάς;

Όσον αφορά το μακιγιάζ, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: το κλειδί για μια άψογη εμφάνιση βρίσκεται στη βάση σας. Εκτός από τη ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, πρέπει να βρείτε και την τέλεια βάση. Οι κρέμες BB και CC είναι πλέον πολλές στην αγορά και δεν έχετε παρά να τους δώσετε μια ευκαιρία. Αν θέλετε λοιπόν να αφήσετε πίσω σας τις βαριές υφές και την υπερβολική κάλυψη, επενδύστε σε ανάλαφρες συστάσεις που βοηθούν την επιδερμίδα σας να «αναπνεύσει». Μετά τις ενυδατικές κρέμες με χρώμα, τις BB creams, οι CC creams ήρθαν για να προστεθούν στα must have της σεζόν.

Οι CC creams χαρίζουν ενυδάτωση, προστασία από τον ήλιο αλλά έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες. Στόχος τους είναι να τελειοποιήσουν την επιδερμίδα καλύπτοντας τυχόν ατέλειες αλλά παράλληλα να χαρίσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Jenny.Gr
Pexels

To όνομα BB σημαίνει blemish balm ή blemish base ή beauty balm δηλαδή βάση ή κρέμα ή βάλσαμο για σημάδια (ακμής, δυσχρωμίες, σπυράκια ή τυχόν ψεγάδια της επιδερμίδας). Στην αρχή ήταν αρκετά δημοφιλής στην Κορέα αφού πολλές Κροάτισσες προτιμούσαν να έχουν μια ελαφριά κάλυψη παρά μία πιο βαριά. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα σχεδόν όλα τα beauty brands έχουν λανσάρει τουλάχιστον μια BB Cream.

Η BB προτείνεται για είναι να μειώσει και να καλύψει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας όχι όμως για να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ. Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα πιο ολοκληρωμένο μακιγιάζ καλό είναι να εφαρμόσετε και concealer κάτω από τα μάτια καθώς και σε σημεία με έντονες δυσχρωμίες προκειμένου το τελικό φινίρισμα να είναι καλύτερο.

Βρείτε παρακάτω τις δικές μας επιλογές και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.