ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα καλύτερα lip balms για τα πιο βελούδινα χείλη


Ελένη Τσούτση

10 Φεβρουαρίου 2023

Τα καλύτερα lip balms για τα πιο βελούδινα χείλη
Instagram/@ mecahwirht
Δείτε τα καλύτερα lip balms που θα ενυδατώσουν και θα χαρίσουν λάμψη στα χείλη σας

Αν κάτι δεν λείπει από την τσάντα μας όλες τις εποχές αυτό είναι ένα ενυδατικό lip balm. Οι περισσότερες έχουμε μια εμμονή με τα lip balms (ήρεμα το λέμε) και λατρεύουμε να δοκιμάζουμε ό,τι καινούριο κυκλοφορεί εκεί έξω. Τα brands ξέρουν καλά την απήχηση που έχουν και συνεχώς λανσάρουν νέες φόρμουλες με ακόμη πιο ισχυρά ενυδατικά συστατικά για τα χείλη μας.

Αν νομίζατε ότι ο χειμώνας ήταν η μόνη εποχή του χρόνου που τα χείλη μπορεί να σκάσουν και να γίνουν πιο ξηρά, ξανασκεφτείτε το.

Οι experts αναφέρουν ότι τα ξηρά χείλη μπορεί να «προκληθούν από τόσους πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά», συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας στον αέρα ή των ακραίων θερμοκρασιών, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Επιπλέον, το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση που θα προκαλέσει ξηρότητα. Οπότε προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό, αν σας ταλαιπωρούν τα ξηρά χείλη.

Jenny.Gr
Pexels

Αλλά η μεγαλύτερη αιτία ξηρότητας μπορεί να σας εκπλήξει: Η τελευταία και μεγαλύτερη αιτία είναι να γλείφετε τα χείλη σας. Γλείφοντας τα χείλη σας, αφαιρείται υγρασία από αυτά, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αν θέλετε ενυδατωμένα, θρεπτικά χείλη, αυτή είναι μια συνήθεια που πρέπει να να κόψετε.

Τι πρέπει να κάνει ένα lip balm;

Ένα καλό lip balm θα πρέπει να είναι θρεπτικό και ενυδατικό, ενώ να διατηρεί τα χείλη σας προστατευμένα από τη ρύπανση και τον ήλιο, (επιλέξτε ένα με SPF). Το βάλσαμο για τα χείλη πρέπει να καταπραΰνει και να ηρεμεί τα ξηρά χείλη χωρίς να προκαλεί ερεθισμό ή φλεγμονή.

Δείτε την παρακάτω gallery και επιλέξτε το αγαπημένο σας lip balm που θα σας χαρίσει μεταξένια χείλη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.