ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 κορεάτικα skincare trends για να ανανεώσεις την ρουτίνα σου την άνοιξη


Ελένη Τσούτση

11 Απριλίου 2023

5 κορεάτικα skincare trends για να ανανεώσεις την ρουτίνα σου την άνοιξη
Instagram/@hoooooyeony
Τα skincare trends που έρχονται απευθείας από την Κορέα θα αλλάξουν ριζικά την ρουτίνα ομορφιάς σου

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι τα περισσότερα skincare trends έρχονται από την Κορέα και γνωρίζουν τεράστια αποδοχή από τους χρήστες του TikTok. Οι Κορεάτισσες γνωρίζουν όλα τα μυστικά για να ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα και η ειδικός της K-beauty, Dr Christine Hall, ανέλυσε στη VogueUK τις κορυφαίες τάσεις που εφαρμόζουν στην περιποίηση της επιδερμίδας τους σε καθημερινή βάση.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν παρακάτω τα top μυστικά τους σχετικά με την περιποίηση ώστε να πάρεις έμπνευση και να ανανεώσεις την δική σου τώρα την άνοιξη.

1.Τα οφέλη της ζύμωσης

Όταν ακούς τη λέξη ζύμωση, ίσως δεν σκέφτεσαι την περιποίηση της επιδερμίδας αλλά θα έπρεπε. Η τεχνική της ζύμωσης έχει εισχωρήσει δυναμικά και στην βιομηχανία της ομορφιάς και μάλιστα τα κορεάτικα brands έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια τον τρόπο ζύμωσης φυτικών πρώτων υλών. Και τον έχουν ενσωματώσει σε προϊόντα περιποίησης ώστε η επιδερμίδα να αποκομίσει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πλέον βέβαια και άλλες εταιρίες ακολουθούν αυτή τη φιλοσοφία καθώς τα οφέλη για το δέρμα είναι τεράστια. «Η ζύμωση ενός συστατικού το κάνει τέσσερις φορές πιο ισχυρό από ό,τι θα ήταν στην κανονική του κατάσταση», δηλώνει η Hall.

La Mer The Resurfacing Treatment - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr


2. Skip-care: Λίγα βήματα και καλά

Ακόμη και οι Κορεάτισσες αποφεύγουν πλέον τη ρουτίνα περιποίησης των 12 βημάτων που έκαναν τόσο δημοφιλή στο παρελθόν. «Το Skip-care είναι βασικά ένας τρόπος να πεις ότι παρακάμπτεις μερικά από τα βήματα. Επιλέγουν πλέον αυτή τη φιλοσοφία χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών». Όταν μπορείς να βρεις σε ένα προϊόν πολλά ισχυρά συστατικά, δεν χρειάζεται να επενδύεις σε πολλά διαφορετικά. Απλό και τόσο λειτουργικό.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

3. Άνυδρη ομορφιά

«Στην Κορέα, προτιμούν προϊόντα που δεν έχουν πολύ νερό - από όπου προέρχεται ο όρος «άνυδρη ομορφιά». Τα οφέλη για το δέρμα είναι πολλά: πιο ασφαλή προϊόντα και καλύτερη ενυδάτωση. H skincare expert αναφέρει ότι απομακρύνοντας το νερό και προσθέτοντας εναλλακτικά συστατικά, τα προϊόντα θα περιέχουν περισσότερα ισχυρά στοιχεία, επομένως θα μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα, καθώς θα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια. Το μυστικό είναι να επιλέξεις προϊόντα πλούσια σε ενεργά συστατικά, τα οποία θα βελτιώσουν το δέρμα σου και σε κυτταρικό επίπεδο.

Chanel N°1 Red Camellia Powder-To-Foam Cleanser - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

4. Skin flooding

Η έννοια του skin flooding είναι να "πλημμυρίζει" το δέρμα μας με προϊόντα που χαρίζουν ισχυρή ενυδάτωση. Στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερη απορρόφηση του κάθε προϊόντος, έτσι ώστε να αυξηθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Μπορεί η φιλοσοφία αυτή να ακούγεται καινούρια αλλά οι Κορεάτισσες την ακολουθούν πιστά εδώ και πολλά χρόνια.

L'Oréal Paris Revitalift Filler Day - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

5. Double SPF

Αν ο διπλή εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας δεν είναι αρκετή, δοκίμασε να εφαρμόσεις το αντηλιακό δύο φορές. Η αντηλιακή προστασία παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρουτίνα των Κορεάτισσων και μάλιστα επιλέγουν αντηλιακά που βοηθούν και στην προστασία από το μπλε φως.

Lancaster Sun Beauty- Silky Milk - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.