ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους experts


Ελένη Τσούτση

14 Ιουλίου 2023

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους experts
Instagram/ @Vera van Erp
Το πρώτο κύμα καύσωνα μόλις έφτασε και εσύ πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα

O «Κλέων» μπορεί να μας χτύπησε την πόρτα αλλά εμείς ήδη έχουμε βρει το κατάλληλο χτένισμα και τώρα θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ηλιοφάνεια μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας γι’ αυτό καλό είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις συμβουλές των ειδικών.

Η πιο προφανής επίδραση του καύσωνα είναι το ηλιακό έγκαυμα. Περίπου το 40% των Βρετανών παραδέχτηκε τουλάχιστον ένα περιστατικό ηλιακού εγκαύματος το 2022. Το ηλιακό έγκαυμα όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση καθώς διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, (δημιουργώντας γραμμές, ρυτίδες και χαλαρό δέρμα πιο γρήγορα) άλλα έχει επίσης συνδεθεί με προβλήματα μελάγχρωσης και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Ακόμη, η θερμότητα ενεργοποιεί την παραγωγή λιπαρότητας και το ιδρωμένο δέρμα μπορεί να προκαλέσει έξαρση δερματικών παθήσεων όπως η ακμή και η ροδόχρου ακμή.

Πώς μπορούμε λοιπόν να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας;

Ενυδάτωση με υαλουρονικό

Μετά από υπερβολική εφίδρωση κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, είναι σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένη πίνοντας πολύ νερό και να κοιμάσαι καλά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την προστασία του δέρματος και εξωτερικά είναι ιδανικό να προσθέσεις ένα ενυδατικό τζελ ή ορό με βάση το υαλουρονικό οξύ, για να παρέχει στο δέρμα την υγρασία που χρειάζεται χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάτι πολύ βαρύ που θα μπορούσε να φράξει τους πόρους.

Αντιοξειδωτική Προστασία

Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C είναι ιδανικά για να τα προσθέσεις στην πρωινή ή βραδινή ρουτίνα, καθώς καταπολεμούν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων UV και της ρύπανσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αντηλιακό και πάλι αντηλιακό

Και φυσικά, δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς υψηλό SPF. Εφάρμοσε ένα υψηλής ποιότητας SPF στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια καθημερινά, διασφαλίζοντας ότι θα επαναλαμβάνεις τακτικά όλη την ημέρα κάθε δύο ώρες. Το SPF είναι το απόλυτο αντιγηραντικό και πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει στην ρουτίνα σου όλο το χρόνο!

DUST+CREAM Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50 - Θα την βρείς εδώ.

Jenny.Gr

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με SPF 50 για παρατεταμένη και σταθερή ηλιοπροστασία από τις ακτίνες UVA & UVB. Είναι ανθεκτική στο νερό και διαθέτει υψηλή προστασία, ενώ είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Face Mists, τα θαυματουργά

Ο τέλειος τρόπος για να δώσουμε ένα boost δροσιάς στον εαυτό μας είναι το face mist. Τα face mists όμως έρχονται να δώσουν τη λύση για 24/7 ενυδάτωση. Οι super αναζωογονητικές συνθέσεις τους, όχι μόνο δροσίζουν το πρόσωπο με ένα ψέκασμα αλλά παράλληλα του χαρίζουν όλα τα οφέλη του ιαματικού νερού και των αιθερίων ελαίων που περιέχουν.

Βρες στην παρακάτω gallery: Τα face mists που θα σε σώσουν από τον καύσωνα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.