ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να πεις αντίο στις βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα + 4 κρέμες για να διαλέξεις


Ελένη Τσούτση

2 Αυγούστου 2023

Πώς να πεις αντίο στις βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα + 4 κρέμες για να διαλέξεις
Splash Ideal Images
Θέλεις να βελτιώσεις την όψη των ρυτίδων γύρω από το στόμα; Παρακάτω σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές

βαθιές γραμμές γύρω από το στόμα, γίνονται πιο ορατές καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σύνδεσμοι γύρω από το στόμα και το πηγούνι χαλαρώνουν, επιτρέποντας στον λιπώδη ιστό να «κρεμάσει». Ο κύριος λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό, είναι κληρονομικός, σύμφωνα με τους ειδικούς. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι, η απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, οι διακυμάνσεις του βάρους, το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο.

Δεν χρειάζεται όμως, να πληρώσεις ακριβές επαγγελματικές θεραπείες για να μειώσεις την εμφάνιση των βαθιών ρυτίδων γύρω από το στόμα σου. Αντ' αυτού μπορείς να κάνεις μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου ή να δοκιμάσεις κάποιες φυσικές θεραπείες.

Πρώτα από όλα, πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο και να βάλεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, το μπρόκολο, και τα καρότα. Αυτό θα κρατήσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σε ισχυρό βαθμό. Επίσης, καλό είναι να σταματήσεις το κάπνισμα, αφού οι χημικές ουσίες του καπνού μπορεί να καταστρέψουν το κολλαγόνο.

Η κατάλληλη αντιρυτιδική κρέμα για τη θεραπεία των ρυτίδων γύρω από το στόμα είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει. Κάποιες ενυδατικές κρέμες μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των έντονων ρυτίδων. Αναζήτησε λοιπόν, κρέμες που περιέχουν ευεργετικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, άλφα υδροξύ οξύ, το συνένζυμο Q10 ή κινετίνη.

Επιπλέον, μια ακόμη μέθοδος είναι η εφαρμογή ενός εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού, για μια τοπική θεραπεία στις βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Εφάρμοσέ το στις ρυτίδες σου καθημερινά, για να έχεις ένα λαμπερό και νεανικό χαμόγελο.

Δες παρακάτω 4 αντιγηραντικές κρέμες που καταπολεμούν τις ρυτίδες γύρω από το στόμα:

Korres, White Pine Eye + Lip Contour Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Nuxe, Nuxuriance Ultra Yeux et Levres - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Vichy, Neovadiol Eye & Lip Care - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Lierac, Lift Integral The Eye Lift Care - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.