ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα μεγαλύτερα beauty λάθη που κάνεις στις διακοπές σου


Ελένη Τσούτση

10 Αυγούστου 2023

Τα μεγαλύτερα beauty λάθη που κάνεις στις διακοπές σου
Instagram/@ carlotaweberm
Αν ετοιμάζεσαι για διακοπές, τα παρακάτω beauty tips είναι για σένα

Ποια δεν θέλει να έχει λαμπερή και νεανική επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι; Την φανταζόμαστε λοιπόν λαμπερή, υγιή και κάπως πιο μαυρισμένη, τόσο όσο να αναδεικνύεται η λάμψη που αποκτήσαμε από την ξεκούραση και την επαφή μας με τη φύση. Και τι περίεργο; Σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Θυμήσου αυτά τα 4 tips όσο θα βρίσκεσαι σε όποιο απομακρυσμένο μέρος επιλέξεις και θα επιστρέψεις σίγουρα σε αρκετά καλύτερα κατάσταση απ' ό,τι επέστρεφες μέχρι πέρυσι. Πριν ξεκινήσουν οι διακοπές... θα ξέρεις όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις!

  • Δεν φοράμε αντηλιακό όταν μετακινούμαστε. Όλες χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μας, και μάλιστα ξανά και ξανά, όσο βρισκόμαστε στην παραλία αλλά αυτό που ξεχνάμε είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να το φοράμε και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Με ό,τι κι αν ταξιδέψουμε και όσες ώρες κι αν είναι η διαδρομή μας, λίγες ή πολλές, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα μας βρουν και μάλιστα απροστάτευτες! Ας μην το ξεχάσουμε ούτε αν περάσουμε πέντε ώρες στο κατάστρωμα ούτε αν διανύσουμε μία απόσταση 150 χιλιομέτρων με τρένο ούτε και αν είμαστε ήδη στο νησί και η απόσταση για την παραλία είναι 45 λεπτά περπάτημα ή οδήγηση.
  • Δεν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας το βράδυ. Το γεγονός ότι περνάμε όλη μας τη μέρα στην παραλία χωρίς να έχουμε βάλει ίχνος makeup στο πρόσωπό μας, δεν σημαίνει και ότι είναι ασήμαντο για την επιδερμίδα το να παραλείψουμε τον βραδινό της καθαρισμό. Δεν πειράζει τόσο πολύ αν ένα, ή και δύο, βράδια θελήσετε να αφήσετε το αλάτι στα μαλλιά σας γιατί δεν μπορείτε να αποχωριστείτε αυτή τη "θαλασσινή" υφή, όμως πειράζει πολύ να αφήσετε όλες τις ακαθαρσίες της ημέρας στο πρόσωπό σας το οποίο και την επόμενη μέρα θα βρεθεί στις ίδιες συνθήκες θάλασσας και παραλίας. Είπαμε ότι θέλουμε να επιστρέψουμε με λαμπερό δέρμα, μην το ξεχνάτε!
Jenny.Gr
Pexels
  • Δεν προσαρμόζουμε τα προϊόντα στο κλίμα του προορισμού μας. Σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να το σκεφτούμε αλλά είναι λογικό: Τα προϊόντα που θα πάρουμε μαζί μας καλό είναι να προορίζονται για το κλίμα που θα έχει εκεί που θα βρεθούμε. Δεν θα πάρουμε μία βαριά κρέμα μαζί μας αν πρόκειται να επισκεφθούμε ένα νησί στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, αντίθετα αν επιλέξουμε να πάμε σε βουνό τα πολύ ελαφριά προϊόντα δεν θα μας βοηθήσουν ιδιαίτερα αφού συνήθως το κλίμα είναι ξηρό.
  • Αμελούμε την προστασία των μαλλιών μας. Ούτε τα highlights θα διατηρήσουν τη φωτεινότητά τους ούτε το χρώμα της βαφής μας αν δεν προσέξουμε. Ένα λάδι μαλλιών είναι μία καλή λύση αλλά πέρα από το beauty προϊόν που θα πάρετε μαζί σας, μην ξεχάσετε και ένα καπέλο -τι λέτε για ένα panama ή ένα μαντήλι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.