ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις ξηρό και πολύ ευαίσθητο δέρμα; Να πώς θα το μεταμορφώσεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Οκτωβρίου 2023

Έχεις ξηρό και πολύ ευαίσθητο δέρμα; Να πώς θα το μεταμορφώσεις
IG @priscillamezzadri
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν εξαιρετική φροντίδα στο ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα

Τα Ωμέγα-3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και την συνολική μας υγεία. Από τη γέννησή μας το σώμα τα χρειάζεται, δεν μπορεί ωστόσο να συνθέσει μόνο του την επαρκή ποσότητα όσων έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συχνά συνιστούν την τακτική και επαρκή κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Jenny.Gr
IG @priscillamezzadri


Τα Ωμέγα-3 δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό ή παράγονται σε πολύ μικρές ποσότητες. Κι όμως, οι κυτταρικές μεμβράνες αποτελούνται 40% από λιπίδια. Από την παιδική ηλικία, παίζουν ζωτικό ρόλο για τον εγκέφαλο: σχηματισμός νευρώνων, μηχανισμοί μάθησης και διατήρηση της φυσιολογικής όρασης ενώ παράλληλα, εξασφαλίζουν την ισορροπία της καρδιαγγειακής δραστηριότητας.

Τα Ωμέγα 3, τα οποία βρίσκονται σε συμπληρώματα διατροφής ή καλλυντικές φόρμουλες περιποίησης, έχουν επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα: Εγγυώνται ελαστικότητα του δέρματος, διεγείρουν την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και έτσι εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ενυδάτωση του δέρματος. Επομένως, τα Ωμέγα-3 πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρουτίνα ομορφιάς σου εάν έχεις ιδιαίτερα ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @priscillamezzadri


Υγιές, καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι σε θέση σε μόλις 28 ημέρες (τη στιγμή του κύκλου ανανέωσης των κυττάρων) να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες επιθέσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Τα τρόφιμα που περιέχουν τα περισσότερα Ωμέγα 3


Τα ωμέγα 3 βρίσκονται σε πολλές υγιεινές συνταγές. Είναι επίσης πολύ πιθανό να έχεις ήδη μερικά από αυτά στα ντουλάπια της κουζίνας σου: κραμβέλαιo και λινέλαια, τα οποία δεν πρέπει να θερμαίνονται για να διατηρηθούν τα οφέλη τους. Τα ωμέγα 3 υπάρχουν επίσης στους σπόρους chia, στους σπόρους κάνναβης και στους ξηρούς καρπούς macadamia. Αλλά και σε όλα τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και τα οστρακοειδή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.