ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτό το συστατικό απολέπισης κάνει το δέρμα εκπληκτικά λείο και λαμπερό


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Οκτωβρίου 2023

Αυτό το συστατικό απολέπισης κάνει το δέρμα εκπληκτικά λείο και λαμπερό
IG @anjawk
Το γαλακτικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σου

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα skincare συστατικό που ενδεχομένως υπάρχει ήδη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Έχεις όμως αναρωτηεί ποτέ ποια είναι η πραγματική του δράση;
Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη απαλότητα και τη λείανση του δέρματος, του οποίου απολεπίζει απαλά το ανώτερο στρώμα ή αλλιώς την επιδερμίδα, το γαλακτικό οξύ με συστηματική χρήση βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση σε κάθε τύπο δέρματος.
Το γαλακτικό οξύ είναι ένα συστατικό απολέπισης που προέρχεται από τη ζύμωση της λακτόζης που βρίσκεται στο γάλα. Πρόκειται για ένα AHA, ανήκει δηλαδή στην ίδια «οικογένεια συστατικών» μαζί με το γλυκολικό οξύ.

Jenny.Gr
Pexels


Το γαλακτικό οξύ λειτουργεί διαχωρίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σπάει τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποκολλώνται πιο εύκολα από αυτή. Αυτή η διαδικασία χαρίζει πιο λαμπερό, φρέσκο και νεανικό δέρμα, ενώ παράλληλα βοηθά και στην απόφραξη των πόρων.

Jenny.Gr

Η χρήση γαλακτικού οξέος δεν οδηγεί αποκλειστικά σε πιο λείο και απαλό δέρμα, αλλά και στη σημαντική μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Μια ακόμα σημαντική ιδιότητά του είναι η ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα. Σε αντίθεση με άλλα ΑΗΑ, διαθέτει μια μοναδική δομή που του επιτρέπει να συνδέεται με το νερό που υπάρχει ήδη στο δέρμα και να το συγκρατεί μέσα σε αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.