ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Με αυτήν τη σειρά πρέπει να απλώνεις τα skincare προϊόντα στο δέρμα σου


Ελένη Τσούτση

19 Σεπτεμβρίου 2023

Με αυτήν τη σειρά πρέπει να απλώνεις τα skincare προϊόντα στο δέρμα σου
Instagram/ @clickmyworld
Βρες τα προϊόντα που θα χαρίσουν φρεσκάδα και ζωντάνια στην επιδερμίδα σου

Σήμερα ας βάλουμε σε μία τάξη την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά βήματα και προϊόντα που εσείς επιλέγετε ποια θα ακολουθήσετε ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Παρακάτω θα δείτε ένα προς ένα τα προϊόντα που πρέπει να εφαρμόζετε. Εάν δε χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, απλά παραλείψτε το στο επόμενο.

Καθαριστικό Προσώπου
Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Οι γυναίκες με ελαστικό δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν προϊόν σε μορφή τζελ, ενώ οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορούν να ξεφύγουν με τη χρήση micellar water. Τέλος ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Toner
Είναι το προϊόν που συμπληρώνει το καθαριστικό και αφαιρεί ακόμα και το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε serum, φροντίστε η επιδερμίδα να είναι στεγνή, διαφορετικά αφήστε την υγρασία στο πρόσωπό σας.

Κρέμα Ματιών
Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επιλέξτε με βάση τον τύπο του δέρματός σας.

Ορός/Serum
Σκεφτείτε τον ορό ως εξειδικευμένη θεραπεία για συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας, καθώς βοηθούν κατά της ξηρότητας, της θαμπάδας ή και της ακμής.

Extra Tip: Τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με ρετινόλη για να βοηθήσετε το δέρμα να αναγεννηθεί καθώς κοιμάστε.

Ενυδατική Κρέμα
Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας η οποία δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα, επιπλέον σφραγίζει και τα συστατικά των προϊόντων που έχουν προηγηθεί.

Αντηλιακή Κρέμα
Ένα προϊόν που κακώς πολλές γυναίκες παραλείπουν, ιδιαίτερα το χειμώνα. Όχι, δεν χρειάζεται να φοράτε αντηλιακά προτού πάτε στο κρεβάτι, αλλά θα πρέπει να το θεωρήσετε απαραίτητο το πρωί -και το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσετε από τις UV βλάβες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.