ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κυτταρίτιδα: Καταρρίπτοντας 3 βασικούς μύθους για να την αντιμετωπίσεις στοχευμένα κι αποτελεσματικά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Οκτωβρίου 2023

Κυτταρίτιδα: Καταρρίπτοντας 3 βασικούς μύθους για να την αντιμετωπίσεις στοχευμένα κι αποτελεσματικά
IG @camilacoelho
Αποκρυπτογραφώντας τις πιο κοινές παρανοήσεις για την κυτταρίτιδα

«Φυσικά και το σώμα μου έχει ατέλειες. Ωστόσο, προτιμώ να έχω λίγη κυτταρίτιδα και να ταξιδεύω, να τρώω και να δοκιμάζω διαφορετικό παγωτό σε κάθε μέρος που επισκέπτομαι», εξομολογήθηκε η Μπλέικ Λάιβλι σε συνέντευξή της στο περιοδικό Allure. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι η μοναδική celebrity που παραδέχεται ότι το υπέροχο σώμα που νομίζουμε πως έχει, έχει και τις ατέλειές του.

Και είναι απόλυτα φυσιολογικό: Tο 93% των γυναικών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεαζόμαστε από αυτό το «πρόβλημα». Όλες έχουμε κυτταρίτιδα και για να την καταπολεμήσουμε ή να απαλύνουμε αποτελεσματικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού, πρέπει αρχικά να την αποδεχτούμε. Ναι, είναι εκεί. Όμως στην πραγματικότητα ποιος νοιάστηκε;

Η γνώση είναι δύναμη, επομένως ήρθε η ώρα να σε βοηθήσουμε να καταρρίψεις μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους που επικρατούν για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας:

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται από την ηλικία των 25 ετών: Όχι, η κυτταρίτιδα δεν σχηματίζεται, όπως οι ρυτίδες. Από τη στιγμή που το σώμα αρχίζει να αναπτύσσεται, η κυτταρίτιδα αρχίζει να σχηματίζεται όταν τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται κατά την εφηβεία.

Δεν έχει νόημα η εφαρμογή κρέμας κατά της κυτταρίτιδας πριν την ηλικία των 25 ετών: H κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αμέσως μόλις εμφανιστεί, όσο νωρίς κι αν είναι. Ξεκινάμε φροντίζοντας το σώμα μας, υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή και ασκώντας σωματική δραστηριότητα που τονώνει τα πόδια και αυξάνει την οξυγόνωση και την κυκλοφορία του αίματος.

Τα μασάζ είναι ανώφελα: Αντίθετα, αυτή η δράση βοηθά στην επανενεργοποίηση των κυττάρων του δέρματος και αποτρέπει την εναπόθεση λίπους κάτω από το δέρμα. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνεις κυκλικές κινήσεις μασάζ μία φορά την ημέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.