ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ιδανική skincare ρουτίνα για τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Νοεμβρίου 2023

Η ιδανική skincare ρουτίνα για τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας
Η ρουτίνα και τα συστατικά για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό σου δεν μπορεί να προστατευτεί όσο θα έπρεπε από το περιβάλλον. Όταν το δέρμα είναι ξηρό, αναπτύσσει μικροσκοπικές ρωγμές στο εξωτερικό στρώμα, μειώνοντας την ικανότητά του να διατηρεί σωστά την ενυδάτωση. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τα επίπεδα υγρασίας του και να το κάνεις να αισθάνεται πιο ελαστικό και λαμπερό είναι να δημιουργήσεις μια στρατηγικά οργανωμένη ρουτίνα περιποίησης, πρωινή και βραδινή, εμπλουτισμένη με τα κατάλληλα δραστικά συστατικά για τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας

Τα ιδανικά συστατικά για το ξηρό δέρμα

Η κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος πρέπει να έχει έναν συνδυασμό μαλακτικών, και ενυδατικών συστατικών.Τα μαλακτικά είναι συστατικά που εφαρμόζονται στο δέρμα και προσθέτουν υγρασία στον φραγμό του δέρματος. Μερικά κοινά μαλακτικά συστατικά είναι η βαζελίνη, το βούτυρο καριτέ και το βούτυρο κακάο. Τα ενυδατικά δρουν προσελκύοντας νερό από τον αέρα ή βαθύτερα στο δέρμα για να προσθέσουν υγρασία στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη είναι δύο από τα πιο δημοφιλή συστατικά

Πρωινή skincare ρουτίνα

1ο Βήμα: Απαλός καθαρισμός χωρίς αφρό

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας από την παιδική σου ηλικία, είναι να ξεκινάς τη μέρα με ένα φρέσκο πρόσωπο. Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του προσώπου σου, ο τύπος του καθαριστικού προιόντος που επιλέγεις είναι το κλειδί. Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, ιδανική επιλογή είναι ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που δεν αφρίζει. Ένα τέτοιο καθαριστικό αφαιρεί τις ακαθαρσίες και τη λιπαρότητα από το δέρμα χωρίς διαταράσσεται ο φραγμός του.

2ο Βήμα: Ορός βιταμίνης C

Μετά τον καθαρισμό, ξεκινάει στο στοίχημα της ενυδάτωσης. Κάνε layering προιόντων με βασικούς πρωταγωνιστές τα serum σου. Πρόσθεσε έναν ορό βιταμίνης C και έπειτα βάλε έναν ορό υαλουρονικού οξέος για ενίσχυση της ενυδάτωσης.

3ο Βήμα: Ενυδατική κρέμα

Αναζήτησε ελαφριές ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συστατικά που μπορούν να μαλακώσουν την τραχιά επιφάνεια της επιδερμίδας, να «κλειδώσουν» την ενυδάτωση στο δέρμα.

4ο Βήμα τέταρτο: Αντηλιακό

Το υπεριώδες φως και η ρύπανση προκαλούν βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Επομένως είναι σημαντικό να φοράμε όλοι και όλες αντηλιακό, καθημερινά. Για το ξηρό δέρμα, αναζήτησε αντηλιακά που, φυσικά, βοηθούν το δέρμα να «κλειδώσει» την υγρασία. Για να βεβαιωθείς ότι λαμβάνεις τη σωστή κάλυψη, προτίμησε να έχει δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο και φροντίσε να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες.

Jenny.Gr

Βραδινή skincare ρουτίνα


1ο Βήμα: Καθαρισμός με cleansing balm

Το πρώτο βήμα στη βραδινή σου ρουτίνα πρέπει να είναι ένα cleansing balm που αφαιρεί τους ρύπους, το μακιγιάζ και τον αντηλιακό από το δέρμα

2ο Βήμα: Ενυδάτωση

Μετά τον καθαρισμό, εφάρμοσε στο ξηρό σου δέρα ορούς ενυδάτωσης και προϊόντα τοποκής εφαρμογής που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις περαιτέρω την υγρασία. Εάν το δέρμα σου είναι εξαιρετικά ξηρό, απόφυγε τη χρήση παραγώγων της βιταμίνης Α όπως τα ρετινοειδή και η ρετινόλη, και μείνε καλύτερα «πιστή» στον ορό υαλουρονικού οξέος που ήδη έχεις στο μπάνιο σου.

3ο Βήμα: Ενυδατική κρέμα

Δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις την ενυδατική κρέμα στη ρουτίνα σου, είτε το πρωί είτε το βράδυ, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τη χρησιμοποιείς τη νύχτα γιατί τότε το δέρμα μπαίνει στη φάση ανάπαυσης, της ανάκαμψης και της επανόρθωσης.

4ο Βήμα: Έλαιο προσώπου

Ως τελευταίο step της βραδινής σου ρουτίνας, μπορείς να προσθέσεις ένα έλαιο προσώπου. Το «κλείδωμα» της ενυδατικής σου κρέμας με έλαιο προσώπου δεν είναι πάντα απαραίτητο, αλλά μπορεί να είναι ένα ωραίο επιπρόσθετο βήμα που θα λατρέψει η ξηρή σου επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.