ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Gua Sha: Μια αρχαία πρακτική με σύγχρονα οφέλη για την επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Νοεμβρίου 2023

Gua Sha: Μια αρχαία πρακτική με σύγχρονα οφέλη για την επιδερμίδα
IG @rosiehw
Ανακάλυψε τα πάντα για το gua sha και όλα όσα προσφέρει στο δέρμα

Πρώτα ήρθε η αναβίωση του jade roller, που υποστήριξε τα οφέλη για την απολέπιση του δέρματος καθώς και τη θεραπευτική έλξη. Αλλά αν πραγματικά ελπίζεις να επεκτείνεις την ολιστική αυτοφροντίδα σου στη σφαίρα της γλυπτικής γρήγορα θα επενδύσεις στο gua sha. Πρόκειται για μια αρχαία κινεζική θεραπεία που είναι δύσκολο να προφερθεί (λέγεται gwa-sa), αλλά εκπληκτικά απλή στην κατανόηση.

Έγινε γρήγορα mainstream: με υποστήριξη από celebrities, καθώς και virality στα social media. Πράγματι, νέα έρευνα από το The Body Shop μόλις κατονόμασε τις 12 πιο δημοφιλείς τάσεις «SkinTok» από το 2023, κατατάσσοντας το gua sha στην τρίτη θέση. Αλλά αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι το gua sha και πώς μπορείς να αποκομίσεις τα οφέλη από τη χρήση του, είσαι στο σωστό μέρος.

Τι είναι το gua sha;

Το Gua sha μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά ως «ξύσιμο άμμου». Η τεχνική προέρχεται από την αρχαία Κίνα και περιλαμβάνει το «ξύσιμο» των μυών κατά μήκος των διαφορετικών μεσημβρινών του σώματος, χρησιμοποιώντας μια μικρή, λεία πέτρα.

Η έντονη παραδοσιακή περιποίηση σώματος, που αφήνει κόκκινα σημάδια σε όλο το δέρμα, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια πιο ήπια, θεραπευτική πράξη προσώπου, περισσότερο γνωστή για τα φημολογούμενα οφέλη της στο περίγραμμα.

Πώς λειτουργεί το gua sha;

Οι σαρωτικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται σε μια θεραπεία gua sha ενισχύουν την κυκλοφορία, η οποία μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για το πρόσωπο. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με άλλες τεχνικές όπως η λεμφική παροχέτευση, το gua sha μπορεί επίσης να σμιλεύσει το περίγραμμα του προσώπου ή να διαλύσει τα μπλοκαρίσματα και να διορθώσει την ασυμμετρία του προσώπου που προκαλείται από κακές συνήθειες και ακανόνιστη ευθυγράμμιση του σώματος.

Μέχρι στιγμής, τόσο ελκυστικό – αλλά μπορεί πραγματικά ένα μασάζ προσώπου με gua sha να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλες προσδοκίες;
Παρά την αρχαία προέλευση της θεραπείας, η σύγχρονη έρευνα παρέχει αποδείξεις για τα οφέλη της – ιδίως όσον αφορά στην αποκατάσταση των μυών, τη διαχείριση του πόνου και τη μικροκυκλοφορία του δέρματος.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η θεραπεία με gua sha αύξησε τη μικροκυκλοφορία στην επιφάνεια του δέρματος 4 φορές, μειώνοντας το σφίξιμο των μυών και τον πόνο. Η αυξημένη ροή αίματος στο πρόσωπο σημαίνει αυξημένη προώθηση των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου, η οποία τελικά μετατοπίζει τις τοξίνες και οδηγεί σε πιο υγιές δέρμα.

Jenny.Gr
IG @irinashayk

Υγιές δέρμα σε πρόσωπο και σώμα

Μια εξαιρετική θεραπεία τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Δεκάδες δερματικές παθήσεις πιστεύεται ότι σχετίζονται με ένα υποτονικό σύστημα και τη στασιμότητα της λεμφικής ροής, καθώς οι τοξίνες που παγιδεύονται σε φραγμένες διόδους θα μετακινηθούν από το σώμα με άλλους τρόπους, οδηγώντας ενδεχομένως σε δερματικές μολύνσεις και εξάρσεις. Με την εκ νέου κίνηση του λεμφικού συστήματος, το gua sha επιτρέπει την απομάκρυνση τυχόν περίσσειας αποβλήτων.

Έτσι, ενώ οι ισχυρισμοί ότι το gua sha μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες μακροπρόθεσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανησυχία, φαίνεται ότι αυτές οι λείες πέτρες μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πιο υγιές δέρμα ενώ ανακουφίζουν τους χρόνια σφιγμένους μύες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.