ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί δεν πρέπει να πιέζεις τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί δεν πρέπει να πιέζεις τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σου
IG @nicolaannepeltzbeckham
Είναι μια συνήθεια που κρύβει κινδύνους για το δέρμα

Εάν διαθέτεις έναν καθρέφτη όπου η μια πλευρά του μεγενθύνει όλα τα χαρακτηριστικά σου, πιθανότατα έχεις προσέξει τους πόρους στη μύτη σου. Πώς να μην το κάνεις άλλωστε;! Οι πόροι σε αυτήν την περιοχή είναι μεγαλύτεροι, και όταν κοιτάζεις προσεκτικά, μπορεί να εντοπίσεις με ευκολία τα μαύρα στίγματα. Αν και είναι δελεαστικό να τα πιέζεις για να καθαρίσει το πρόσωπό σου, είναι μια κίνηση συνήθειας που πρέπει να αποφύγεις, καθώς μπορεί να ερεθίσει ή να βλάψει το δέρμα σου.

Αντί να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου ως εργαλεία εξαγωγής, είναι πιο αποτελεσματικό να ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα περιποίησης για να αντιμετωπίσεις τις ανησυχίες σχετικά με το τι υπάρχει μέσα στους πόρους σου, όπως το σμήγμα και τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων.

Εστίασε στον καθαρισμό, την απολέπιση και την αντηλιακή προστασία

Jenny.Gr
IG @nicolaannepeltzbeckham

Το κλειδί για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης μαύρων στιγμάτων είναι να καθαρίζεις απαλά το πρόσωπό σου, χωρίς τρίψιμο, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ, βενζοϋλικό υπεροξείδιο ή έλαιο τειόδεντρου. Αυτά τα συστατικά λειτουργούν διαφορετικά, αλλά τελικά βοηθούν στη ρύθμιση της ποσότητας σμήγματος στους πόρους.

Καθιέρωσε μια ρουτίνα καθαρισμού προσώπου, δύο φορές την ημέρα. Μπορείς επίσης να εντάξεις την απολέπιση στη ρουτίνα σου για να βελτιώσεις την εμφάνιση των πόρων και των μαύρων στιγμάτων. Τα AHAs, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, απολεπίζουν το δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα βήτα-υδροξυοξέα (BHAs), όπως το σαλικυλικό οξύ, είναι λιπόφιλα, επιτρέποντάς τους να εισχωρούν βαθιά μέσα στους πόρους και να διασπούν το σμήγμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.