ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μανδελικό οξύ: Τι είναι και ποιος ο ρόλος του στη skincare routine


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Δεκεμβρίου 2023

Μανδελικό οξύ: Τι είναι και ποιος ο ρόλος του στη skincare routine
IG @rosiehw
Το μανδελικό οξύ είναι ένα skincare συστατικό με εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα

Το μανδελικό οξύ είναι ένα skincare συστατικό που ανήκει στην οικογένεια των Άλφα Υδροξυοξέων (AHAs) και προέρχεται από τα πικραμύγδαλα. Έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ακμή, να μειώσει τις ρυτίδες ή και τις λεπτές γραμμές, καθώς και να προσφέρει χρωματική ομοιομορφία και λάμψη στην επιδερμίδα.

Τα AHAs είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, αφήνουν την επιδερμίδα περισσότερο ενυδατωμένη και σφριγηλή. Άλλοι τύποι AHAs είναι το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ.

Το μανδελικό οξύ είναι ένα ήπιο συστατικό, κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για τις ευαίσθητες. Έχει μεγάλο μοριακό βάρος, γι’ αυτό και απορροφάται από την επιδερμίδα πιο αργά σε σχέση με άλλους τύπους AHAs. Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς και μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά.

Τα οφέλη του μανδελικού οξεός

Είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα δέρματα. Πρόκειται για ένα συστατικό που είναι κατάλληλο και για ευαίσθητες ή ακνεϊκές επιδερμίδες.

Απολεπίζει αποτελεσματικά: Όπως και τα υπόλοιπα AHAs, το μανδελικό οξύ βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Μειώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές: Καθώς ευνοεί την ανανέωση των κυττάρων, η επιδερμίδα δείχνει πιο σφριγηλή και ελαστική, ενώ μειώνεται η εμφάνιση της όψης των γραμμών και των ρυτίδων. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο και φωτεινό δέρμα.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής: Απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, ενώ βοηθά στην απόφραξη των πόρων, αλλά και τον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος.

Αντιμετωπίζει τις δυσχρωμίες: Το μανδελικό οξύ προσφέρει λεία και ομοιόμορφη όφη, ενώ βοηθάει να μειωθεί η υπερμελάγχρωση και οι δυσχρωμίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.