ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ageless & Youthful Skin: Ένα υγιές και νεανικό δέρμα βασίζεται σε μια ποιοτική διατροφή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Δεκεμβρίου 2023

Ageless & Youthful Skin: Ένα υγιές και νεανικό δέρμα βασίζεται σε μια ποιοτική διατροφή
IG @sofiarichiegrainge
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις για ένα όμορφο, λαμπερό και νεανικό δέρμα

Εάν στοχεύεις σε ένα νεανικό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα, η διατροφή σου είναι ύψιστης σημασίας. Οι ειδικοί έχουν περιγράψει τρεις κοινές επεξεργασμένες τροφές που πρέπει να αποκλείσεις από το διατροφικό σου πλάνο για να υποστηρίξεις τους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας σου.

3 επεξεργασμένες τροφές που οδηγούν σε θαμπή και κουρασμένη όψη της επιδερμίδας

Πατατάκια

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη για μια υγιή επιδερμίδα. Με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αλατιού, τα πατατάκια δεν είναι ευεργετικά για την ενυδάτωση του δέρματος. Η συχνή ή υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και ξηρότητα.

Το αλάτι αντλεί νερό από τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρό δέρμα. Τα πατατάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και περιέχουν επίσης μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Όταν υπάρχει περίσσεια αλατιού και γλυκόζης στο σώμα, διασυνδέεται με κολλαγόνο και ελαστίνη, πρωτεΐνες που δίνουν στο δέρμα μας σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης και αλατιού «σκληραίνει» τις πρωτεΐνες του δέρματος, καθιστώντας το δέρμα πιο αδύναμο, πιο λεπτό και λιγότερο ενυδατωμένο

Φλεγμονώδες, κόκκινο δέρμα, οιδήματα και πρόωρες ρυτίδες μπορεί επίσης να δημιουργηθούν εξαιτίας αυτού. Οι κατεστραμμένες πρωτεΐνες του δέρματος έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες και πρόωρες ρυτίδες, χαλάρωση και αποχρωματισμό του δέρματος

Βούτυρο και μαργαρίνη

Η κατανάλωση ζαχαρούχων κρεμών ή η κατανάλωση βουτύρου ή μαργαρίνης κάθε μέρα, θα πρέπει να αποφεύγεται. Η μαργαρίνη είναι μια τροφή που παρασκευάζεται συχνά με μερικώς υδρογονωμένα έλαια, ένα από τα πιο διαδεδομένα τρανς λιπαρά. Ενώ τα τρανς λιπαρά συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, μπορούν επίσης να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Λευκό ψωμί & Επεξεργασμένοι Υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να βρεθούν σε πολλά δημοφιλή τρόφιμα, επομένως είναι εύκολο να συμπεριλάβεις πολλούς από αυτούς στη διατροφή σου χωρίς να το προσέξεις. Η κατανάλωση αυτού του είδους τροφής, διεγείρει την παραγωγή σμήγματος.

Το σμήγμα είναι η λιπαρή, κηρώδης ουσία που παράγει φυσικά το δέρμα για να το ενυδατώσει και να προστατεύσει. Το υπερβολικό όμως σμήγμα μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό, να κάνει τους πόρους πιο εμφανείς και ακόμη και να παγιδεύει το νεκρό δέρμα μέσα στους πόρους, οδηγώντας σε ακμή και μαύρα στίγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.