ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

6 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα πιο λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Δεκεμβρίου 2023

6 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα πιο λαμπερό δέρμα
IG @haileybieber
Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, μπορείς να κάνεις το δέρμα σου να δείχνει ακόμα πιο λαμπερό

Με τόσους πολλούς όρους στον κόσμο της περιποίησης δέρματος, είναι εύκολο να συγχέεις πολλές φορές τον έναν με τον άλλον. Ο βαθμός δυσκολίας μάλιστα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με τα νέα προϊόντα φροντίδας που κυκλοφορούν καθημερινά, υποσχόμενα να σε βοηθήσουν να επιτύχεις διαφορετικούς στόχους σε σχέση με το δέρμα.

Τα πράγματα ωστόσο είναι πιο απλά απ’ όσο φαίνονται σε πολλές περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, αν ο στόχος σου πριν τις γιορτές είναι να ενισχύσεις τη φωτεινότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας σου, αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να τα καταφέρεις άμεσα:

H καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Πρέπει να ξεκινήσεις με τα βασικά, το πρώτο βήμα είναι να αναπτύξεις μια υγιεινή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Είναι απαραίτητο να ακολουθείς μια σταθερή θεραπεία περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει καθαρισμό, ορούς που επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγειούς κατάστασης του δέρματός σου, την ενυδάτωση και την εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά.

Βιταμίνη C και νιασιναμίδη

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στη φωτεινότητα της επιδερμίδας, στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων και στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Άλλα χρήσιμα συστατικά, περιλαμβάνουν άλφα-υδροξυοξέα (όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ) που χαλαρώνουν απαλά τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος και βοηθούν στη διαδικασία απολέπισης. Τα ρετινοειδή, ρυθμίζουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη της συσσώρευσης ή συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος που διαφορετικά θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια θαμπή επιδερμίδα ή στο σχηματισμό ακμής και νιασιναμίδη, ένα ευέλικτο συστατικό περιποίησης δέρματος που μπορεί να βελτιώσει τη λάμψη του δέρματος μέσω της ενυδάτωσης και της ελαχιστοποίησης της φλεγμονής.

Η απολέπιση

Η απολέπιση είναι βασική για τη φωτεινότητα του δέρματος, αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και χωρίς υπερβολές, καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Peeling και θεραπείες στο ιατρείο

Οι θεραπείες είναι ύψιστης σημασίας για τη ανανέωση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Πρέπει να συνεργαστείς με έναν δερματολόγο ή αισθητικό για να επιλέξετε μαζί το καλύτερο σχήμα θεραπειών για το δέρμα σου.

Laser Resurfacing: Οι θεραπείες αποκατάστασης με λέιζερ λειτουργούν για την τόνωση του κολλαγόνου και μπορούν να φωτίσουν το δέρμα, βελτιώνοντας τόσο τον τόνο όσο και την υφή του.
Microneedling (με ή χωρίς PRP): Δημιουργεί μικροτραυματισμούς στο δέρμα για την τόνωση του κολλαγόνου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.
Χημικό peeling: Συχνά χρησιμοποιώντας υψηλότερη συγκέντρωση οξέων απολέπισης, το χημικό peeling μπορεί να είναι μια μέθοδος που θα αυξήσει τη φωτεινότητα του δέρματος. Μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση, με μερικά να χρειάζονται πολύ μικρό χρόνο αποκατάστασης και άλλα με περισσότερο χρόνο. Το peeling είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκαλυφθεί ένα πιο λαμπερό δέρμα, ενώ αντιμετωπίζει παράλληλα κι άλλα προβλήματα του δέρματος, όπως ακμή, κηλίδες ή λεπτές γραμμές.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Ο καλός ύπνος

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, μερικές φορές το κλειδί για τη βελτίωση είναι απλώς ένας καλός βραδινός ύπνος.

Μια ισορροπημένη διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα! Σε κάνει να αισθανθείς άμεσα πιο καλά τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ενώ παράλληλα ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.