ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Αμυγδαλέλαιο: Το hero oil των ξηρών μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Δεκεμβρίου 2023

Αμυγδαλέλαιο: Το hero oil των ξηρών μαλλιών
IG @vittoria
Ένα ελαφρύ έλαιο που χαρίζει θρέψη, ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά

Αναμφίβολα έχεις ακούσει ότι η εφαρμογή ελαιόλαδου ή ελαίου καρύδας στα μαλλιά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενυδάτωσης και θρέψης των ξηρών μαλλιών. Αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις αντί αυτών το αμυγδαλέλαιο;

Αυτό το φυσικό έλαιο είναι πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών και οι μαλακτικές του ιδιότητες κάνουν επίσης απαλά και λαμπερά τα μαλλιά.

Η αξία του αμυγδαλέλαιου για τα μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικά μαλακτικό, ελαφρύ και γρήγορης απορρόφησης λάδι που είναι γεμάτο με βιταμίνες E, A και D, μέταλλα, όπως μαγνήσιο και ασβέστιο και Ωμέγα-6 και 9 λιπαρά οξέα. Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη θρέψη των μαλλιών, ενισχύουν τη λάμψη και περιποιούνται σε βάθος τα μαλλιά. Τα αντιοξειδωτικά του οφέλη σημαίνουν ότι αυτό το φυσικό έλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής από βλάβες που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Σε τι διαφέρει το αμυγδαλέλαιο από τα άλλα έλαια

Μια βασική διαφορά μεταξύ αμυγδαλέλαιου και άλλων, όπως η καρύδα και το ελαιόλαδο, είναι ότι είναι πολύ ελαφρύτερο. Έτσι, αν έχεις λεπτά έως μέτρια λεπτά μαλλιά, είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς άλλα έλαια είναι αρκετά πιο βαριά.

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Πώς να χρησιμοποιήσεςι το αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά

Μάσκα μαλλιών: Άπλωσε ελαφρώς ζεσταμένο αμυγδαλέλαιο σε στεγνά μαλλιά, εστιάζοντας στο μέσο του άξονα έως τις άκρες. Άφησέ το το να δράσει για 20 έως 30 λεπτά, στη συνέχεια ξέπλυνέ το με το σαμπουάν και περιποιήσου κανονικά τα μαλλιά σου.

Styling: Το αμυγδαλέλαιο κάνει εξαιρετική δουλειά ως τελικό προϊόν. Χρησιμοποίησέ το για να λειάνεις ή να προσθέσεις λίγη λάμψη στις άκρες σου.

Καταπραϋντικό για το τριχωτό της κεφαλής: Εάν έχεις ξηρό ή ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα στο τριχωτό της κεφαλής για να σου προσφέρει λίγη καταπραϋντική ενυδάτωση και υγρασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.