ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καφέ κηλίδες: Πώς να χαρίσεις ομοιόμορφο τόνο και φωτεινότητα στο δέρμα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Ιανουαρίου 2024

Καφέ κηλίδες: Πώς να χαρίσεις ομοιόμορφο τόνο και φωτεινότητα στο δέρμα σου
IG @hoskelsa
Δύο must-have οροί για να εξαφανίσεις χρωματικές ατέλειες τις επιδερμίδας

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις το δέρμα σου να απαλλαχθεί από μαύρα στίγματα και κηλίδες είναι να έχεις μια σταθερή πρωινή και νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης που βασίζεται σε προϊόντα ενισχυμένα με βιταμίνες για μια πιο φωτεινή όψη.

Η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος είναι δυνατή μέσω των σωστών ορών, ενυδατικών και άλλων, αλλά και μέσω μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, επαρκούς ποσότητας νερού, ύπνου και σωματικής άσκησης.

Ποιοι είναι όμως οι οροί που χαρίζουν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο δέρμα και ενισχύουν συνολικά τη λάμψη και τη φωτεινότητά του;

2 οροί που φωτίζουν τα σκοτεινά σημεία και άλλες «ατέλειες» της επιδερμίδας

Βιταμίνη C

Οι σκούρες κηλίδες προέρχονται από διάφορους παράγοντες, όπως η φυσική γήρανση, η έκθεση στον ήλιο, οι ακατάλληλες δίαιτες και η χρήση ορού με βάση τη βιταμίνη C με την πάροδο του χρόνου μπορεί να το καταπολεμήσει.

Προσθέτοντας έναν ορό βιταμίνης C στην πρωινή ρουτίνα —μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση τα αποτελέσματα μπορούν να δείξουν πιο λαμπερό δέρμα σε περιοχές που ήταν προηγουμένως πιο σκούρες.

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις δερματικές βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και των ατμοσφαιρικών ρύπων, καθώς και ένα δομικό συστατικό για τη σύνθεση κολλαγόνου. Επομένως, η χρήση ορού βιταμίνης C μπορεί να αντιστρέψει τις βλάβες από τον ήλιο και άλλους ένοχους για τα μαύρα στίγματα και τις κηλίδες στο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Ρετινόλη

Ενώ προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου, ο ορός ρετινόλης φωτίζει την επιδερμίδα και βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος. Η ρετινόλη επιταχύνει επίσης την αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα καθώς πιο φωτεινά, νεότερα κύτταρα του δέρματος αναδύονται κάτω από τις κηλίδες ηλικίας και τα σημάδια ακμής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.