ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

«Notox»: Η νέα anti-ageing τάση που καταλαμβάνει τον χώρο της ομορφιάς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Ιανουαρίου 2024

«Notox»: Η νέα anti-ageing τάση που καταλαμβάνει τον χώρο της ομορφιάς
IG @gwynethpaltrow
Νέες θεραπείες αντικαθιστούν το botox και υπόσχονται μια επιδερμίδα που μεγαλώνει φυσικά αλλά δείχνει πάντοτε στην καλύτερή της εκδοχή

Όταν οι Καρντάσιανς - που είναι λάτρεις της ομορφιάς, των καλλυντικών και των αισθητικών επεμβάσεων, ονόμασαν τη θεραπεία microneedling και ραδιοσυχνοτήτων, Morpheus8 «game-changer» - όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον κλάδο της ομορφιάς καταλάβαμε ότι πρόκειται να συμβεί μια σημαντική αλλαγή στον χώρο.

Αυτή η αλλαγή λοιπόν ήρθε και πρόκειται μάλιστα, για μια αλλαγή 360 μοιρών, καθώς το νέο beauty trend παγκοσμίως στρέφεται σε εναλλακτικές θεραπείες νεότητας της επιδερμίδας αντί για θεραπείες όπως για παράδειγμα το botox.

Η νέα τάση, «notox», υποστηρίζει πως είναι πράγματι όμορφο η επιδερμίδα να ωριμάζει φυσικά, αλλά μέσα από αποτελεσματικές θεραπείες στοχεύει να την βοηθήσει σε κάθε φάση της να δείχνει και να αισθάνεται στην καλύτερή της εκδοχή.

Οι θεραπείες «Notox» που αξίζει να δοκιμάσεις

Jenny.Gr
Instagram

PRP

Η εφαρμογή πλάσματος είναι μια διαδικασία αιχμής που χρησιμοποιεί τη θεραπευτική δύναμη των αιμοπεταλίων και των αυξητικών παραγόντων του αίματος για την τόνωση της απόκρισης των βλαστοκυττάρων.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) και το πλούσιο σε αιμοπετάλια ινώδες (PRF) χρησιμοποιούν τους ίδιους τους αυξητικούς παράγοντες του σώματος αξιοποιώντας τη δύναμη του πλάσματος μέσα στο αίμα. Το πλάσμα διαχωρίζεται σε μια φυγόκεντρο και στη συνέχεια εγχέεται πίσω στις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που πυκνώνει και συσφίγγει το αραιωμένο, γερασμένο δέρμα και είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του δέρματος, του τόνου και της υφής του.

Ενέσιμα ενισχυτικά δέρματος

Από τη μεσοθεραπεία βιταμινών έως το Profhilo – τα ενέσιμα ενισχυτικά δέρματος είναι ένα κοκτέιλ υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων που εγχέονται στο δέρμα για να βελτιώσουν τον τόνο, την υφή και να χαρίσουν λεπτές γραμμές. Διεγείροντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη, το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, ανανεωμένο και πιο λαμπερό.

Laser

Υπάρχουν θεραπείες laser που στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας, για παράδειγμα το Picosure αντιμετωπίζει κηλίδες ηλικίας και ουλές ακμής, το Erbium YAG αφαιρεί τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, αποκαλύπτοντας νέα, ανανεωμένα κύτταρα δέρματος, το LASEMD το οποίο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος) και το CO2 που μειώνει τον ουλώδη ιστό και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Όλα αυτά είναι μόνο μερικές από τις διαθέσιμες θεραπείες laser για πιο σφριγηλό και υγιές δέρμα.

Jennifer_Aniston_.jpg
www hdfinewallpapers com

Microneedling

Χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή ή «στυλό», ο δερματολόγος δημιουργεί εκατοντάδες μικροσκοπικά αποτυπώματα βελόνας στο δέρμα. Δημιουργώντας τους μικροτραυματισμούς, ωθεί τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος να δημιουργήσουν μια θεραπευτική απόκριση, παρέχοντας μια φυσική ενίσχυση κολλαγόνου. Αυτό επιτρέπει επίσης τη βαθύτερη απορρόφηση των τοπικών θεραπειών μετά τη θεραπεία.

Υπέρηχος

Κατά τη διάρκεια ενός υπέρηχου στο προσώπο, η τεχνολογία ηχητικών κυμάτων υψηλού επιπέδου χρησιμοποιείται για να διεισδύσει βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τα οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, τόνωση των μυών του προσώπου, μείωση του πρηξίματος και προωθεί την κυτταρική ανανέωση.

Ραδιοσυχνότητες

Χρησιμοποιώντας ενεργειακά κύματα για τη θέρμανση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, οι ραδιοσυχνότητες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Η περίφημη θεραπεία Morpheus8 μπορεί να υπερηφανεύεται για το πρόσθετο πλεονέκτημα του microneedling για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων σύσφιξης του δέρματος.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.