ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Body Oil vs Body Lotion: Ποιο να επιλέξεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Φεβρουαρίου 2024

Body Oil vs Body Lotion: Ποιο να επιλέξεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου
IG @negin_mirsalehi
Στόχος είναι η ενυδάτωση τςη επιδερμίδας, το προϊόν είναι το μέσο

Η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Τόσο η λοσιόν σώματος, όσο και το λάδι σώματος έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενυδατική φροντίδα που έχει ανάγκη κάθε επιδερμίδα. Ενώ αυτά τα δύο προϊόντα μπορεί να μοιάζουν παρόμοια, υπάρχει στην πραγματικότητα μια διαφορά μεταξύ της χρήσης ενός λαδιού σώματος και μιας λοσιόν σώματος. Οι φόρμουλες ποικίλλουν μεταξύ κάθε προϊόντος, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις το κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Body Oil

Τα έλαια σώματος παρασκευάζονται από φυσικά έλαια, όπως jojoba, ελιά, φρούτα, σκουαλάνιο, αργκάν, ηλιέλαιο και αμυγδαλέλαιο. Μπορείς να βρεις στην αγορά από πιο ελαφριές συνθέσεις έως πιο πλούσιες και θρεπτικές. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις έλαια σώματος ενισχυμένα με βιταμίνες C και E - βιταμίνες που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική βλάβη και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Body Lotion

Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στις συνθέσεις των λοσιόν σώματος είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο διατηρεί έναν υγιή φραγμό του δέρματος και προσελκύει την υγρασία. Ένα βασικό πλεονέκτημα των λοσιόν σώματος είναι ότι απορροφώνται πιο εύκολα, άμεσα.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Τα οφέλη τους

Για μέγιστα αποτελέσματα ενυδάτωσης, η καλύτερη επιλογή είναι ο συνδυασμός μιας λοσιόν σώματος με ένα έλαιο σώματος. Θα «κλειδώσει» και θα διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα. Τα έλαια σώματος υποστηρίζουν την ενυδάτωση και προσθέτουν μια φυσική λάμψη στο δέρμα. Κάνουν την επιδερμίδα λεία, απαλή και χαρίζουν λάμψη.

Για να αποτρέψεις το ξηρό δέρμα με φαγούρα, οι λοσιόν σώματος βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Περιέχουν συχνά συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, έτσι ώστε να συγκρατεί πιο αποτελεσματικά το νερό και να προστατεύει το σώμα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.