ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare στα 30s: Το πιο αποτελεσματικό σχήμα περιποίησης για νεανικό και λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Φεβρουαρίου 2024

Skincare στα 30s: Το πιο αποτελεσματικό σχήμα περιποίησης για νεανικό και λαμπερό δέρμα
IG @maralafontan
Ακολουθώντας την ιδανική skincare ρουτίνα στα 30s, αποτρέπουμε την πρόωρη γήρανση

Η δεκαετία των 20 είναι μια εποχή διασκέδασης, εξερεύνησης και skincare πειραματισμού. Στα 30 όμως τα πράγματα σχετικά με την ομορφιά αλλάζουν, γίνονται πιο περίπλοκα και απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια.

Στα 30, παράγοντες όπως το στρες και οι ορμονικές εναλλαγές που μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο δέρμα. Οι αυξητικές ορμόνες αρχίζουν να επιβραδύνονται, έτσι το δέρμα επανορθώνεται, όπως συνέβαινε στα 20. Οι εξάρσεις μπορεί συχνά να εμφανίζουνται με τη μορφή κυστικής ακμής. Τα μαύρα στίγματα, τα σημάδια ακμής και οι λεπτές γραμμές έκφρασης γίνονται όλα πιο εμφανή. Επομένως, είναι σημαντική η δημιουργία μιας αποτελεσματικής skincare ρουτίνας που ακολουθείται «ευλαβικά».

Πρωινή ρουτίνα περιποίησης στα 30s

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα έρχεται αντιμέτωπο με επιθετικούς παράγοντες όπως οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και οι ακτίνες του ήλιου. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας πρέπει να είναι σχεδιασμένη για να βοηθά αυτή τη διαδικασία, ενισχύοντας το φραγμό του δέρματος.

Αντιοξειδωτικός ορός

Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αφορά στην προστασία. Σε αυτό δεν θα μπορούσε κανένα άλλο προϊόν, πέραν ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού ορού, να είναι καταλληλότερο.

Αντηλιακό

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος και την πρόληψη της γήρανσης. Σε συνδυασμό δε, με τον αντιοξειδωτικό ορό, το δέρμα «ασθάνεται» έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε επιβλαβή εξωτερικό παράγοντα.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης στα 30s

Το βράδυ, το δέρμα από τη λειτουργία προστασίας «μπαίνει» σε λειτουργία αποκατάστασης, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείται καθαρό από ρύπους και μακιγιάζ και ενυδατωμένο.

Καθαρισμός

Το καθαρό δέρμα είναι ένα υγιές δέρμα. Ο σχολαστικός καθαρισμός εξασφαλίζει ένα όμορφο δέρμα που διατηρείται λαμπερό και νεανικό μέσα στα χρόνια. Παράλληλα, ένα καθαρό δέρμα επιτρέπει στους ορούς και τις κρέμες που εφαρμόζονται αμέσως μετά να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα, δείχνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματά τους.

Ενυδάτωση σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ

Ο λαιμός και το ντεκολτέ έχουν απόλυτη ανάγκη από ενυδάτωση, ακριβώς όπως η επιδερμίδα του προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πράξη αξίζει να γίνει καθημερινή συνήθεια για τη διατήρηση της νεανικότητας στο δέρμα.

Κρέμα ματιών

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή των ματιών δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που δείχνει τα σημάδια του χρόνου. Επομένως, η εξειδικευμένη φροντίδα στην περιοχή είναι must!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.