ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare (και) για τους γλουτούς: Τι είναι οι butt masks και γιατί τις θέλεις στη ρουτίνα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Φεβρουαρίου 2024

Skincare (και) για τους γλουτούς: Τι είναι οι butt masks και γιατί τις θέλεις στη ρουτίνα σου
illustration: Στεφανία Παπαδημητρίου
Κάθε περιοχή στο σώμα σου αξίζει ιδιαίτερη φροντίδα, χάρισέ της την

Τη δεκαετία του 2010, το Instagram κατακλύστηκε από selfies με κορίτσια που φορούσαν sheet masks. Αυτές οι μάσκες, ανήκουν σε μια καλά δοκιμασμένη K-beauty τάση, που επιτρέπουν στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα μέσα σε 10 -15 λεπτά. Ορισμένες προορίζονται να φωτίσουν την επιδερμίδα, άλλες έχουν αντιγηραντική δράση και άλλες στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακμής.

Εκτός από τις sheet masks, υπάρχουν μάσκες πηλού, μάσκες σε μορφή κρέμας και μάσκες απολέπισης, καθεμία σχεδιασμένη με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Ενώ ορισμένες δερματικές ανησυχίες αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά από δερματολόγους, οι θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση.

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά έχει επεκταθεί, δημιουργώντας μάσκες χεριών, μάσκες μαλλιών για όλους τους διαφορετικούς τύπους και υφές, μάσκες για τα χείλη, ακόμη και μάσκες γλουτών που έχουν σχεδιαστεί για να καταπολεμήσουν την ακμή ή την ξηροδερμία. Εάν είσαι ήδη λάτρης των μασκών προσώπου, μια ενυδατική μάσκα για τους γλουτούς θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να επιτύχεις πιο λεία, υγιή και επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι μάσκες γλουτών και οι μάσκες προσώπου μοιράζονται παρόμοια συστατικά

Όσον αφορά στα συστατικά τους, οι μάσκες προσώπου και οι μάσκες γλουτών έχουν πολλά κοινά. Οι μάσκες για τους γλουτούς προσφέρουν διάφορες χρήσεις ανάλογα με τον τύπο των συστατικών που περιέχουν, συμπεριλαμβανομένων συστατικών ειδικά για την ακμή, την ενυδάτωση και την απολέπιση. Έτσι, στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τις μάσκες που προορίζονται για χρήση στο πρόσωπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το δέρμα στους γλουτούς δεν είναι τόσο λεπτό όσο στο πρόσωπο. Ως εκ τούτου είναι πιο δεκτικό σε συστατικά και δεν προκαλούνται τόσο εύκολα ερεθισμοί.
Η εμφάνιση σπυριών στους γλουτούς είναι μια ιδιαίτερα άβολη κατάσταση. Τις περισσότερες φορές προκαλούνται από φλεγμονώδη τριχοθυλάκια, μπορείς να στοχεύσεις σε αυτά τα ενοχλητικά εξογκώματα με μια μάσκα απολέπισης. Επίλεξε διαλύματα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, σαλικυλικό οξύ ή άλφα-υδροξυοξέα. Εάν αντίθετα, το δέρμα των γλουτών σου είναι ξηρό, δοκίμασε μια πιο ενυδατική φόρμουλα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα προσώπου στους γλουτούς σου;

Λόγω της παρόμοιας λίστας συστατικών τους, είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μάσκα προσώπου σου και στους γλουτούς σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.