ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να δημιουργήσεις μια οσφρητική γκαρνταρόμπα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να δημιουργήσεις μια οσφρητική γκαρνταρόμπα
IG @realbarbarapalvin
Δημιούργησε τη δική σου συλλογή αρωμάτων

Τα αρώματα είναι διάθεση. Δημιουργούν μια αύρα που σε τυλίγει και περνάει τα δικά της «μηνύματα» στον κόσμο γύρω σου. Η αλήθεια είναι πώς σε κάθε διάθεση, αντιστοιχεί ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτηριστικό προφίλ αρώματος. Επομένως, είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να έχεις δημιουργήσει σταδιακά τη δική σου συλλογή αρωμάτων. Θα πρέπει ωστόσο να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις αυτή την τόσο περίπλοκη διαδικασία.

Απελευθερώσου, δείξε τις προτιμήσεις σου και επίτρεψέ τους να εξελιχθούν

Μάθε τις κατηγορίες αρωμάτων

Το πιθανότερο είναι ότι θα επιλέξεις ανάμεσα σε δύο τύπους αρωμάτων, το eau de toilette (EDT) και το eau de parfum (EDP). Η διάκριση μεταξύ EDT και EDP έχει να κάνει με τη συγκέντρωση των υλικών, η οποία θα επηρεάζει τη μακροζωία του αρώματος. Τα EDP έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις συστατικών. Ως εκ τούτου είναι πιο έντονες κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, αυτό αποτυπώνεται και στις τιμές τους.

Από την άλλη πλευρά τα EDT έχουν μικρότερες συγκεντρώσεις σε πρώτες ύλες, καθώς και μικρότερη διάρκεια ζωής του αρώματος, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από δέρμα σε δέρμα.
Όταν πρόκειται να επιλέξεις μεταξύ ενός Eau de Toilette ή ενός Eau de Parfum, σκέψου τι τύπο αρώματος αγοράζεις - συνθετικό ή φυσικό. Για φυσικά αρώματα, προτίμησε ένα EDP, η συγκέντρωση των πρώτων υλών θα δώσει διάρκεια στο άρωμά σου. Αντίθετα σε ένα συνθετικό άρωμα, προτίμησε την EDT εκδοχή για ένα πιο κομψό οσφρητικό φινίρισμα.

Κατανόηση των αρωμάτων

Οι αρωματοποιοί χωρίζουν ένα άρωμα σε νότες, κάτι που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε το άρωμα. Υπάρχουν τρεις νότες: κορυφής, μεσαίες (ή καρδιάς) και βάσης.

  • Οι νότες κορυφής είναι το πρώτο άρωμα που μυρίζεις όταν το άρωμα εκτίθεται.
  • Οι μεσαίες νότες δίνουν στο άρωμα χαρακτήρα και ένταση.
  • Οι νότες βάσης εξισορροπούν το άρωμα, δίνοντας βάθος στο άρωμα.

Σκέψου αυτή τη σύνθεση σαν μια οσφρητική πυραμίδα, η οποία δημιουργεί τις «αναλογίες» του αρώματος. Όταν επιλέγεις ένα άρωμα, αναζήτησε μια περιγραφή για κάθε νότα που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πώς θα βιώσεις καλύτερα την ευωδία του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.