ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι 3 δημοφιλείς θεραπείες κατά της γήρανσης που στην πραγματικότητα δεν «λειτουργούν»


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Φεβρουαρίου 2024

Οι 3 δημοφιλείς θεραπείες κατά της γήρανσης που στην πραγματικότητα δεν «λειτουργούν»
IG @josephineskriver
Ό,τι «λάμπει» δεν είναι χρυσός

Εάν είσαι άνω των 35 ή 40 ετών, πιθανότατα έχεις νιώσει την έλξη του marketing όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας κατά της γήρανσης από κάθε κατεύθυνση. Μπορεί να είναι εύκολο να παραπλανηθείς από όλον αυτόν τον «θόρυβο» και να μπερδευτείς σχετικά με το εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τους skincare στόχους σου.

Επομένως, προτού προβείς σε αγορά ενός ακόμα beauty gadget ή ορού που υπόσχεται ότι μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να αντιστρέψει τα ορατά σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας, είμαστε εδώ για να «προστατέψουμε» εσένα και το πορτοφόλι σου. Πώς; Αποκαλύπτοντάς σου τις 3 από τις πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές θεραπείες που στην πραγματικότητα δεν αποδίδουν κανένα αποτέλεσμα.

Microneedling στο σπίτι

Το Microneedling έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βοηθά στην απορρόφηση θεραπειών φροντίδας του δέρματος, όπως η βιταμίνη C και τα ρετινοειδή, όταν εκτελούνται σε επαγγελματικό περιβάλλον. Αλλά οι λέξεις-κλειδιά εδώ είναι «επαγγελματικό περιβάλλον».

Οι οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων microneedling, έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, επειδή υπόσχονται ότι μιμούνται τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία ή υπομείνεις τον χρόνο ανάρρωσης.

Η υγιεινή και η ασφάλεια πρέπει να είναι βασικό σου μέλημα όταν αγοράζεις οικιακά kit. Επιπλέον, η συσκευή μικρο-βελονισμού είναι πολύ πιθανό να διαθέτει αρκετά μικρές βελόνες – τόσο μικρές που καθίστανται αυτόματα αναποτελεσματικές.

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα και πιέζεις πολύ δυνατά τη συσκευή microneedling, μπορεί επίσης να ερεθίσεις ή και να τραυματίσεις το δέρμα σου. Επομένως, είναι καλύτερο να απολαύσεις τα πραγματικά οφέλη της θεραπείας από τα χέρια ενός επαγγελματία δερματολόγου.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Αιθέρια Έλαια

Το ευαίσθητο δέρμα και τα αρώματα δεν δημιουργούν πάντα έναν ιδανικό συνδυασμό - ακόμα κι αν η πηγή είναι ένα φυσικό λάδι. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν ένα trend στην περιποίηση του δέρματος, υπάρχουν ακόμη και έλαια που πωλούνται ως οροί για τα οφέλη τους κατά της γήρανσης.

Είναι σημαντικό να διαβάζεις τις ετικέτες, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, γιατί συνηθίζεται οι συνθέσεις σε ορούς ή κρέμες να ενισχύονται «κρυφά» με έλαιο μέντας ή λεβάντας για να αποκτήσουν ένα αναζωογονητικό άρωμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτά τα συστατικά αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης.

Face roller

Αν και κατά τη διάρκεια της χρήσης ενός face roller το πρόσωπο απολαμβάνει μια ιδιαίτερα χαλαρωτική διαδικασία, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι έχει πράγματι αποτελεσματική δράση ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.