ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη vs Ρετινάλη: Οι διαφορές των δύο πανίσχυρων συστατικών αντιγήρανσης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Φεβρουαρίου 2024

Ρετινόλη vs Ρετινάλη: Οι διαφορές των δύο πανίσχυρων συστατικών αντιγήρανσης
IG @stormibree
Ποιες είναι οι διαφορές των δύο ρετινοειδών

Στον κόσμο της ομορφιάς, η ρετινόλη είναι το κορυφαίο συστατικό αντιγήρανσης. Πρόκειται για το παράγωγο της βιταμίνης Α που διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες της επιδερμίδας. Ωστόσο, ένα νέο μέλος της οικογένειας των ρετινοειδών, η ρετινάλη, υπόσχεται πιο άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα αντιγήρανσης.

Ρετινόλη vs Ρετινάλη

Η ρετινόλη και η ρετινάλη λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο δράσης, έχουν όμως κάποιες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, γεγονός που καθιστά αυτά τα skincare συστατικά κατάλληλα για διαφορετικές δερματικές παθήσεις.

Jenny.Gr
IG @stormibree

Η ρετινάλη λειτουργεί έως και 11 φορές πιο γρήγορα από τη ρετινόλη. Η ρετινάλη έχει επίσης πολύ υψηλότερο ποσοστό απολέπισης από τη ρετινόλη, η οποία συμβάλλει σε ένα πιο ομοιόμορφο, λαμπερό δέρμα. Αυτό την καθιστά ιδανική για ώριμους τύπους δέρματος που θέλουν να δουν σημαντική βελτίωση στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η ρετινάλη είναι το μόνο ρετινοειδές που παρουσιάζει άμεσα αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό την καθιστά ιδανική και για όσες επιδερμίδες είναι επιρρεπείς στην ακμή. Με τη συνεχή χρήση, μειώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τα σπυράκια και αφήνει το δέρμα καθαρό, λαμπερό και νεανικό.

Jenny.Gr
IG @stormibree

Beauty tip: Τόσο η ρετινάλη, όσο και η ρετινόλη μπορούν να προκαλέσουν ήπιο ερεθισμό μετά τις πρώτες εφαρμογές, αλλά αυτές οι παρενέργειες είναι προσωρινές και συνήθως εμφανίζονται όταν η βιταμίνη Α έχει εισαχθεί πολύ γρήγορα ή σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Η σταδιακή εισαγωγή της βιταμίνης Α στη ρουτίνα σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις παρενέργειες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.