ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Υαλουρονικό οξύ: Ο game-changer στην αντιγήρανση της επιδερμίδας των χεριών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Φεβρουαρίου 2024

Υαλουρονικό οξύ: Ο game-changer στην αντιγήρανση της επιδερμίδας των χεριών
IG @maralafontan
Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί νεανική την όψη της επιδερμίδας των χεριών

Τα χέρια μας είναι αυτά που χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του σώματός μας. Από τις πιο απλές και καθημερινές κινήσεις και συνήθειες, όπως το να πλύνουμε τα δόντια και το πρόσωπό μας, να εφαρμόσουμε την κρέμα μας ή να προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά και ένα χάδι στον αγαπημένο μας, ως τις πιο σύνθετες και συχνά επίπονες, όπως το να μεταφέρουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή να σηκώσουμε βαριά αντικείμενα, τα χέρια μας είναι πράγματι πολύτιμα.

Επίσης, τα χέρια μας είναι το σημείο εκείνο που εκτίθεται καθημερινά περισσότερο στον ήλιο και το σημείο που μαρτυρά πολλές φορές τη βιολογική μας ηλικία ή εμφανίζει σημάδια πρόωρης γήρανσης. Επομένως, στην ιδιαίτερα εύθραυστη επιδερμίδα των χεριών μας αξίζει μια εξέχουσα καθημερινή περιποίηση με πολύτιμα συστατικά που στόχο έχουν να την ενυδατώσουν, να την επανορθώσουν και να επαναφέρουν τον χαμένο της όγκο και την ελαστικότητά της, βοηθώντας την με αυτόν τον τρόπο να διατηρεί την νεανική της εμφάνιση.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά στην αντιγήρανση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μόριο-κλειδί στη γήρανση του δέρματος. Η γήρανση προκαλείται από φυσική απώλεια υγρασίας καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό οδηγεί σε ξηρότητα, λεπτό δέρμα και πολλά άλλα προβλήματα που κάνουν τα χέρια μας να χάνουν την ελαστικότητα και τη νεότητά τους. Αλλά με το υαλουρονικό οξύ, μπορούμε να αντιστρέψουμε τις καταστάσεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη με ειδικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να δεσμεύει και να συγκρατεί τα μόρια του νερού. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή του στα χέρια κάνει την επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή να φαίνεται πιο γεμάτη και νεανική.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Fillers Υαλουρονικού Οξέος για ταχύτερα αποτελέσματα αντιγήρανσης

Εφόσον επιθυμείς μια ταχύτερη αντιμετώπιση, μπορείς να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου και να ενημερωθείς για τα fillers υαλουρονικού οξέος. Μερικές από τις δημοφιλείς θεραπείες είναι το Restylane και το Juvederm. Ενώ, μια άλλη αποτελεσματική επιλογή είναι οι θεραπείες με λέιζερ, οι οποίες όμως είναι πιο δαπανηρές. Με τη διαδικασία αυτή, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, μιας άλλης εξίσου σημαντικής πρωτεΐνης του οργανισμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της γήρανσης.

Το κολλαγόνο βελτιώνει την υγρασία, την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Βοηθά επίσης το δέρμα να καταπολεμήσει τις ρυτίδες και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί είτε ως κρέμα είτε ως ορός.

Τέλος, όσο απαραίτητο είναι το αντηλιακό για το πρόσωπό μας σε κάθε εποχή του χρόνου, εξίσου σημαντική είναι η εφαρμογή του και στα χέρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.